Här är galna slagsmålet som får kommentatorn att tappa fattningen.

Här är galna slagsmålet som får kommentatorn att tappa fattningen.

I Sverige är vi inte direkt bortskämda med högljudda och engagerade tv-kommentatorer. Ibland blixtrar det till, som när man knäpper på tv:n och möts av Glenn Strömbergs patenterade ”Woöuääääääää” eller när Niklas Holmgren tar i från maggropen och ryter till med ett ”Titta där! Titta där! Och här! Näe! Jo! Näe! Joo! Det är måååål!” – men annars är det allt som oftast sparsmakat med energi från kommentatorsbåset.

Riktigt på samma sätt är det inte om man vänder blickarna över Atlanten och mot de nordamerikanska tv-kollegorna. Lika intensivt och bullrigt som det är på isen är det ofta på läktarplats – och den här kommentatorns insats från helgens rivalmöte mellan Lone Star Brahmas och Odessa Jackalopes i den amerikanska juniorligan NAHL är verkligen en godbit.

Det var när Lone Star Brahmas gick ifrån till klara 5–1 som Odessa Jackalopes tappade humöret och började svinga loss på riktigt Slap Shot-manér. En kille vände ner sin motståndare i backen med ett brottargrepp och snart var kriget igång med vilda slagsmål på alla fronter – varefter den passionerade kommentatorn gick upp i varv och började skrika oavbrutet bredvid sin något lugnare kollega.

Vilka scener.

När domarna till slut fick ordning på situationen och plockade ut bråkstakarna så avslutade kommentatorn med ett skönt ”SEE YOU LATER BUDDY! ADIÓS PAL! ADIÓS PAL!”.

Det går ju inte annat än att älska engagemanget.

Gilla gärna Sportbibeln.