Här är Erik Karlssons första ord om klubbvalet nästa säsong

.

Erik Karlssons kontrakt med San Jose går ut den 1 juli.
Nu talar allt för att han kommer bli ”free agent” – och kan välja och vraka bland anbuden.

Erik Karlssons säsong tog slut tidigare i veckan, då hans San Jose Sharks åkte ur Stanley Cup-slutspelet mot St Louis Blues. Men det lär knappast vara tyst om den svenske superbacken de kommande veckorna.

”Jobbat hårt i tio år”

Karlssons kontrakt med Sharks går ut den 1 juli och just nu förhandlar inte parterna om någon förlängning av kontraktet. Och även om han inte sa det rätt ut, så antyder svensken att han inte kommer ha någon brådska vad det gäller att välja nästa klubbadress.
– Jag har jobbat hårt i tio års tid i den här ligan för att vara i den här positionen. Jag har förtjänat det. För mig personligen är det ett stort beslut. Jag har inte riktigt börjat hantera processen ännu. Jag ska göra allt jag kan för att fatta rätt beslut för mig och laget som vill ha mig, säger han till nhl.com.

Erik Karlsson, San José Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Med det sagt, så har Karlsson heller inte uteslutit en fortsättning i San Jose.
– Jag har sett laget och stadens bästa sidor. Jag har gillat allt jag sett, säger han.

I går kom uppgifter som gjorde gällande att Karlsson helst skulle till Tampa Bay. Men det är tveksamt om Lightning har möjlighet att få in Karlsson under lönetaket. Det har även spekulerats i att New York Rangers skulle vara ett hett alternativ.
– Allt kan hända. Det är business det handlar om, säger Karlsson.