Här är attacken som får Modo att rasa: ”Måste bort från ishockeyn”

Modo besegrade Almtuna med hela 6-1. 
Men efterspelet handlar bara om huvudtacklingen på Modos kapten Magnus Häggström. 
– Jag hoppas och förväntar mig att han får en avstängning, säger lagkamraten Martin Röymark till Hockeypuls

Modo hade en lyckad kväll mot Almtuna i går. Seger 6-1 och tre viktiga poäng in på kontot. Men det är inte själva segern som hamnat i centrum efter matchen, i stället handlar efterspelet om Lucas Sandström huvudtackling på Modos lagkapten Magnus Häggström.

Det var i samband Modos 6-1-mål av Martin Röymark som Sandström åkte på Häggström och delade ut en tackling mot huvudet. Detta har fått Modo att gå i taket och målskytten Röymark säger till Hockeypuls att sådant måste bort från hockeyn.
– Jag tycker att tacklingen är riktigt ful. Han kommer in i målgården och vad jag kan se på reprisen är det onödigt att komma in och tackla där, i huvudet. Det är någonting som måste bort från hockeyn. Sådant vill man inte se, säger han till Hockeypuls.

DELA inlägget på Facebook om du tycker att det här förtjänar en lång avstängning!

Se huvudtacklingen på Modos lagkapten här:

Riskerar nu avstängning

Almtunas tränare Marcus Ragnarsson är dock betydligt försiktigare i sin analys av situationen. Han vill inte slå fast att det var en så ful tackling som Modo vill göra gällande.
– Det var väl en tackling, sen vet jag inte om den träffar i bröstet eller hur det är, det är svårt att se på reprisen. Det måste man kanske kolla mer i slowmotion för att se var det verkligen är någonstans, säger Ragnarsson till sajten.

Sandström bestraffades med game misconduct, som sedan ändrades till match penalty. Det innebär att automatisk avstängning och att diciplinnämnden ska utreda om det blir ytterligare bestraffning.

Efter matchen bekräftade Modo att Häggström ådragit sig en hjärnskakning. Hur länge han blir borta är oklart.

LÄS MER: Siffrorna avslöjar: Här är hockeyintresset störst i Sverige