Här är 7 SHL-värvningar som kan sluta med fiasko i vinter

Om fyra månader startar SHL och silly season är i full gång. Långt ifrån alla spelare som sportcheferna plockar in kommer att bli någon succé i vinter. Här listar vi sju värvningar som kan sluta med fiasko.

Att tränare får sparken är inget ovanligt, men de senaste säsongerna är det väldigt många spelare som har fått lämna efter att inte ha motsvarat förväntningarna. Några av spelarna som fick sparken under förra säsongen var Mark Zengerle, LHC, Libor Hudacek, FBK, och Drew Miller, Brynäs.

Just nu jobbar SHL:s sportchefer för fullt för att fylla sina trupper och alla är medvetna om att långt ifrån alla nyförvärv kommer att bli succé. Här tittar vi i spåkulan och listar sju nyförvärv som kan sluta med fiasko.

Mattias Bäckman, Linköping
Ålder: 25 år.
Position: Back
Kommentar: Vann JVM-guld 2012, men därefter har karriären inte riktigt tagit fart. Vänder hem efter tre år i Nordamerika och ett i Schweiz. Har själv erkänt att de senaste åren varit tuffa mentalt. Kraven på hemmasonen är höga och frågan är om kan få den nystart han hoppas på?

Fredrik Styrman, Luleå
Ålder: 27 år.
Position: Back
Kommentar: Visst, han är inte värvad för att vara någon toppback, men det skulle inte förvåna om han hamnar i Hockeyallsvenskan innan säsongen är över då Luleå har bra bredd på backsidan. Styrman har förutom Luleå tidigare även representerat Frölunda, HV71, Skellefteå samt Brynäs i SHL.

Stjärnan måste leverera

Joakim Andersson, HV71
Ålder: 29 år.
Position: Center
Kommentar: Har en bra meritlista som bland annat innehåller drygt 200 NHL-matcher. Att han tar plats på den här listan grundar vi inte på hans hockeykunskaper utan på hans skadehistorik. Missade hela säsongen 2016/17 och gjorde 39 matcher i fjol med Örebro. Men hittar han tillbaka till sin toppform är det inget snack om att HV har gjort en bra värvning.

Robin Press, Färjestad
Ålder: 23 år.
Position: Back
Kommentar: Gjorde supersuccé i SSK 2014/15 och gick till Djurgården. Men där blev det bara drygt en säsong (och endast fyra poäng på 62 matcher). Efter en och en halv säsong i AHL vill Press visa att han håller på SHL-nivå, men frågan är om han gör det?

Kodie Curran, Rögle
Ålder: 28 år.
Position: Back
Kommentar: En offensivt skicklig back som gjorde hela 44 poäng på 38 grundseriematcher den gångna säsongen i norska Storhamar. Rögles sportchef Chris Abbott sa så här när värvningen blev officiell ”jag förväntar mig att han blir en stor del i vår line up” och när Hockeysverige rankar säsongen tio mest spännande nyförvärv är Curran etta. Ni hör, kraven är höga och det gäller att 28-åringen levererar.

Guldhjälten ett osäkert kort

Joacim Eriksson, Brynäs
Ålder: 28 år.
Position: Målvakt.
Kommentar: En stabil SHL-målvakt, absolut. Men är han verkligen lika bra som när han vann guld med Skellefteå 2013? Sedan han kom tillbaka till SHL efter två år i Nordamerika och ett i KHL hade han först ett rätt tungt år i Växjö och ifjol blev han utkonkurrerad av Adam Reideborn i Djurgården.

Olle Alsing, Djurgården
Ålder: 22 år.
Position: Back
Kommentar: Att ta klivet från toppback i Hockeyallsvenskan till SHL är inte enkelt – fråga bara Viktor Amnér. Alsing snittade nästan 20 minuter per match den gångna säsongen i Leksand och det lär han inte göra i Djurgården med tanke på konkurrensen på backsidan.

Dela artikeln för att säga om du håller med eller inte!

LÄS MER: Stjärnan lämnar Leksand efter SHL-missen – nu klar för konkurrenten

Här urartar SHL-klubbens träning fullständigt – med monstertackling

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);