Här är 6 SHL-jättelöften som kan få sina stora genombrott nästa säsong

SHL-trupperna börjar ta form och nu är det mindre än fyra månader kvar till pucken släpps.
Då får vi förhoppningsvis se flera unga talanger ta nästa kliv i sin utveckling.
Här är sex spelare som kan få sina stora genombrott i vinter.

Rasmus Dahlin, Elias Pettersson och Erik Brännström var några av de unga spelarna som förgyllde SHL under den gångna säsongen. Nu närmar det sig en ny säsong och förhoppningsvis blir det fler spelare som kliver fram och tar nästa steg i utvecklingen.

Här listar vi sex talanger som mycket väl kan få sina stora genombrott i vinter.

Adam Boqvist, back
Ålder: 17 år
Klubb: Brynäs
Kommentar: Alla NHL-klubbar är intresserade av Brynäs 17-åring som väntas gå topp-10 i sommarens draft. En offensivt väldigt skicklig back, som är bra med pucken. Spelade bara 15 SHL-matcher den förra säsongen, men räkna med att han får betydligt mycket mer förtroende den här säsongen.

Martin Fehervary, back
Ålder: 18 år.
Klubb: HV71.
Kommentar: Gjorde det riktigt bra i Oskarshamn den gångna säsongen och belönades med en plats i det slovakiska VM-laget. Gjorde två poäng på sju VM-matcher. Duktig på skridskorna och bra speluppfattning, och lär få en viktig roll i HV71 redan den här säsongen.

Tim Söderlund, forward
Ålder: 20 år.
Klubb: Frölunda
Kommentar: Har redan spelat JVM och gjort 90 SHL-matcher, men har hamnat lite i skymundan av Skellefteås övriga stjärnor. Nu byter han till Frölunda för att få en större roll och klubbytet kan mycket väl göra den snabbe ytterforwarden tar ytterligare ett kliv och får sitt stora genombrott.

Dominik Bokk, forward
Ålder: 18 år
Klubb: Växjö Lakers.
Kommentar: Kom till Växjö inför den förra säsongen, men hade svårt att ta en plats i laget, vilket inte är så konstigt med tanke på konkurrensen på forwardssidan. Men Växjö tror mycket på sin tyske talang och det visade man genom att ge honom ett a-lagskontrakt i vintras. Snittade över en poäng per match i juniorlaget den gångna säsongen.

Filip Hållander, center/forward
Ålder: 17 år.
Klubb: Timrå.
Kommentar: Ytterligare en spelare som väntas gå tidigt i sommarens draft. Gjorde sin första ”riktiga” säsong i allsvenskan i fjol och var en bidragande orsak till att Timrå tog klivet upp i SHL. Nu ska 17-åringen visa att han även håller i SHL, och det finns väl egentligen ingenting som tyder på att han inte ska göra det.

David Gustafsson, center
Ålder: 18 år
Klubb: HV71
Kommentar: Petades ur JVM-truppen i vintras, men fick ändå något form av ett genombrott den gångna säsongen då han gjorde 12 poäng på 45 matcher i HV71. Den här säsongen hoppas både Gustafsson själv och HV att han kan ta nästa kliv. Bli inte förvånade om Gustafsson blir en av Jönköpingslagets bärande spelare den här säsongen – så bra är 18-åringen från Tingsryd.

Dela artikeln för att säga vad du tror om dom här lirarna!

LÄS MER: Stjärnan lämnar Leksand efter SHL-missen – nu klar för konkurrenten

Här urartar SHL-klubbens träning fullständigt – med monstertackling

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);