Han förvandlade sin butik till rena rama hockeytemplet

Svenskar älskar sina hockeylag och många supportrar har en matchtröja eller flagga på sin arbetsplats för att visa vilket lag som man håller på.
Thomas Granström har tagit det ett steg längre. Han har inrett fikarummet på arbetsplatsen Umeå Golvcenter helt i Björklövens färger. Det är inte en enstaka vimpel vi snackar om. Han har byggt en mindre ishall, komplett med sarg, logotyp och utvisningsbås.

Skellefteå AIK och Björklöven är sedan länge bittra fiender och Norrlands hetaste derby. Självklart är hockeyspelet med gubbar från respektive lag då det också finns en hängiven SAIK-supporter på arbetsplatsen. Allt för att hålla derbystämningen levande året om.

Då det blir heta duster lagen emellan så finns det givetvis ett utvisningsbås också. Inte helt oväntat är det en buse från SAIK som sitter av sin tid.

– Det är mest en rolig grej som alla på arbetsplatsen uppskattar. Sedan är det så klart skönt att få trycka dit vår SAIK-supporter i hockeyspelet och att han måste jobba i Lövens färger varje dag, säger Thomas med ett skratt.

Detaljerna är fantastiska och man förstår vilket jobb som har lagts ned.

För törstiga åskådare kan man slå sig ner i baren.

Även om det är främst Löven som gäller så får ändå Thomas hemmaklubb Vännäs Hockey Club en plats bland tröjorna.

Det är inte första gången som Thomas väcker uppmärksamhet. Här ser vi tröjan från när de var och hejade fram Oliver Ekman-Larsson.

Tröjorna gjorde att även nhl.com uppmärksammade dem som ”Crazy swedes” under matchen med de unika tröjorna.

Men det är inte allt som Thomas gjort i Lövenfärger. Förra vintern var det skotern som fick en ordentlig lackering.
– Jag älskar ju skoter och Löven, så varför inte kombinera dem? Skotern är egentligen svart och gul original, så när barnbarnen frågade om det är en Skellefteå AIK-skoter så var jag verkligen tvungen att göra något åt det.

Riktigt imponerande av en supporter som alla klubbar skulle må bra av att ha. Dela gärna vidare om ni också är imponerade.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.