Håkan Loobs helt oväntade förslag – vill se Niklas Wikegård ta över Tre Kronor: "Måste ut ur studion"

Håkan Loobs helt oväntade förslag – vill se Niklas Wikegård ta över Tre Kronor: ”Måste ut ur studion”

Tre Kronor har ännu inte hittat någon ersättare till Johan Garpenlöv.
Då föreslår Håkan Loob den numera experten Niklas Wikegård.
– Han måste hjälpa Tre Kronor till ett VM-guld, säger han.

I slutet av oktober lämnade Tre Kronor beskedet att Johan Garpenlöv slutar som förbundskapten efter säsongen. Sedan dess har det spekulerats i vem som kommer ersätta 53-åringen, och den bredda massan vill se Sam Hallam ta över jobbet.

Oväntade förslaget

Namn som Roger Rönnberg, Johan Hedberg och Ulf Dahlén har också nämnts i diskussionen. Och nu kommer hockeylegendaren Håkan Loob med ett oväntat förslag – nämligen Niklas Wikegård.

– Någon kan säga att Wikegård har gjort sitt i ett bås, men jag tycker att upplägget med landslaget skulle passa en rutinerad kille som Niklas väldigt bra, säger Håkan Loob i SVT:s nya magasin ”Hockeykväll”.

211123 Håkan Loob poserar för ett porträtt under en fotografering i SVT:s Hockeystudion den 23 november 2021 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

Niklas Wikegård har en gedigen bakgrund som tränare, och var senast aktiv i Djurgårdens IF säsongen 2004/05. Sedan dess har 58-åringen främst figurerat i C Mores hockeysändningar, både i studiopanelen och som expertkommentator.

– Han måste ut ur studion, ta på sig arbetskläderna och hjälpa Tre Kronor att vinna VM, säger Håkan Loob.

Loobs övriga kandidater

Utspelet kom i samband med att Håkan Loob fick plocka ut sina tre hetaste kandidater till att ta över Tre Kronor. Niklas Wikegård var nummer tre på listan, och de andra två är mer realistiska: Roger Rönnberg och Sam Hallam.

– Han har visat vad han kan både nationellt och internationellt. Han borde prövas på en högre nivå och då är Tre Kronor ett alldeles utmärkt exempel, säger Loob om Roger Rönnberg.

171116 Cmores expert Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 16 november 2017 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Den som det pratats om mest är Sam Hallam. Växjös succétränare har tagit klubben till tre stycken SM-guld de senaste åren och sitter på ett utgående kontrakt med smålänningarna.

– Hetaste tränaren (Sam Hallam) de senaste åren tycker jag. Han har styrt upp allt i Växjö. Han gör det väldigt bra. Ibland kan det pratas om att han spelar tråkhockey, men han är fruktansvärt effektiv när han leder sitt manskap, säger Loob.

LÄS MER: Nya bakslaget för Elias Pettersson – Canucks markerar nu på träning(!): ”Han förtjänar inte bättre”

Få våra nyhetsbrev!