Joels kärleksfulla passning till Henke – när stora drömmen blev sann

Bröderna Lundqvist tog det efterlängtade VM-guldet tillsammans.
De båda var märkbart tagna av segern.
– Jag fick tårar av att stå där ute med brorsan, säger Henrik Lundqvist till C More efteråt.

Bröderna Lundqvist fick äntligen kampera ihop i Tre Kronor. Och som de gjorde det. Sedan Henrik anlände från New York halvvägs in i turneringen förlorade inte Tre Kronor en enda match. Efter idel segrar mot Danmark, Slovakien, Schweiz och Finland besegrades de regerande mästarna Kanada efter en nervvrakande straffläggning där Henrik Lundqvist vägrade kapitulera. Tvillingbror Joel hyllade straffhjälten stort efter segern.
Det var därför han kom hit, för att ta de där puckarna som vi behöver. Vi hade ett grymt lag inför turneringen och när vi får den där spetsen under turneringens gång så klart vi växer som lag och känner oss oerhört starka, säger Joel till C More efter guldet var säkrat.

Efter den dramatiska finaltriumfen kunde lagkapten Joel Lundqvist höja bucklan i skyn och därmed var segerfesten i gång. Joel som har två VM-guld sedan tidigare erkände att det var extra speciellt att få göra det med brorsan.
Det är en dröm, verkligen. Att få vinna och att få göra det med brorsan är självklart en extra dimension. Klart det betyder extra mycket att få göra det här med ”Henke”, säger Joel till C More efter finalen.

Henrik däremot tog hem sitt första. Även han var tagen efteråt. Målvakten medger att det var en dröm som gick i uppfyllelse att få vinna ett VM-guld tillsammans med sin bror.
Jag fick tårar av att stå där ute med brorsan. Det var det här jag drömde om när jag åkte från New York. Det är det här jag har drömt om sedan jag var liten, säger Henke till C More efter finalsegern.

LÄS MER: Nylanders egna ord om klassiska glädjetacklingen