Grönborg avslöjar dramat: Därför tog han tillbaka protesten mot kvitteringsmålet

.

Finlands kvitteringsmål var misstänkt offside.
Rikard Grönborg tänkte protestera mot beslutet – men ändrade sig.
Nu avslöjar han varför.

Tre Kronor är utslaget ur hockey-VM. Trots ledning med 3–1 och sedan 4–3, lyckades Finland kvittera i slutminuterna. Det efter en väldigt tilltrasslad situation framför Henrik Lundqvists mål.

Misstänkt offside

Det sena 4–4-målet föregicks av ett inspel i svensk zon som såg ut att vara misstänkt offside. Flera svenska spelare reagerade på bänken direkt efter målet och det såg först ut som om Rikard Grönborg tänkte protestera mot målet.

Rikard Grönborg, Hockey-VM
190514 Head coach Rikard Grönborg of Sweden at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 14, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87941

Domarna var på väg mot båset för att granska, men vände sedan om. Anledningen var att Grönborg drog tillbaka sin protest. Men han var inte säker på om det var offside eller inte. Anledningen? Han kunde inte höra videocoachen.
– Om det hade varit offside så hade jag tagit den. Jag ville bara få mer tid. Jag frågade om han (domaren) kunde vänta för vi hörde inte videocoachen, säger Grönborg till Expressen.

Var videocoachen osäker?
– Vi kunde inte höra honom, säger Grönborg.

Målet stod sig och matchen gick till förlängning, där Sakari Manninen blev stor matchvinnare för Finland. Och sett till matchbilden så var det kanske rättvist, Finland vann skotten med hela 32-18.