Galna självmålet när Juniorkronorna tog ny seger i natt: ”Aldrig sett något liknande”

Det blev en ny, svensk seger i JVM.
Juniorkronorna slog Slovakien med 5–2 – trots ett galet självmål av Sverige.
– Jag har aldrig sett något liknande, säger TV4:s expert Sanny Lindström.

Det var elva minuter kvar att spela av matchen, Sverige ledde med trygga 4–1. Då hamnade plötsligt pucken bakom Samuel Ersson, utan att någon först riktigt förstått hur det gick till.

För nära mål

Men det var Oskarshamns Filip Sveningsson som hämtade pucken i ena sarghörnet. Han slog en passning diagonalt, men för nära mål.

181227 Players of team Sweden celebrate after Emil Bemström scored 1-3 during the 2019 IIHF World Junior Championship game between Slovakia and Sweden on December 27, 2018 in Victoria.

Pucken tog på Erssons skridsko och in i mål.
– Jag hann inte tänka så jäkla mycket, vad är det som händer… Det är sånt som händer, vi har lagt det bakom oss nu och skämtat lite om det. Vi vann matchen så då spelar det ingen roll, säger Ersson till Sportbladet.

Kolla in självmålet här:

Sverige hade dock inga problem med att stänga matchen, som slutade 5–2. Lucas Elvenes och Emil Benström gjorde varsitt mål i första perioden och SHL:s skyttekung slog till igen i den andra, fram till 3–1.

Brännström slog till igen

Erik Brännström gjorde sitt tredje mål i turneringen när han satte 4–1 i powerplay, i början av den tredje perioden.
Isac Lundeström satte sedan sista kassen för Sverige.

Och efter två segrar kan man så klart skämta om det snöpliga självmålet.

Sverige spelar nästa match natten mot söndag, 04.30 svensk tid. Då väntar USA.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/OUscbEeJHM36V-gw8BOLm9KIxYtn0vVp6OVzIPVQfnEkvINUgvVIeh738aJ6n433?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”9:10″ /]

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);