Galna ryktet: New York Rangers vill nu byta bort Lias Andersson – mot omtalade superfloppen

Lias Andersson kan vara på väg bort från New York Rangers.
Enligt uppgifter i Nordamerika har NHL-klubben försökt byta bort svensken.
Dessutom mot en minst sagt omtalad spelare.

Lias Andersson, 21, är en av våra största löften. Forwarden gjorde NHL-debut redan under säsongen 2017/2018, men har sedan dess inte fått utväxlingen som han hoppats på.

Vill byta bort svensken

Förra säsongen pendlade han mellan NHL och AHL, men i år har han fått ett större förtroende i New York Rangers. Men trots att det blivit 14 matcher, av 15 möjliga, så har det bara blivit en poäng.

180521 Lias Andersson firar VM-guldet i Kungsträdgården dagen efter finalen i ishockey-VM den 21 maj 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Nu uppges New York Rangers vilja göra sig av med jättelöftet. Enligt journalisten Jim Matheson, initierad och trovärdig Edmonton Oilers-reporter, så har Rangers hört sig för med Oilers angående en trejd där Lias Andersson ska ingå.

Vill ha floppen

Rangers ska, i utbyte, velat ha det omtalade jättelöftet Jesse Puljujärvi. Finländaren valdes redan som fjärde spelare i 2016 års draft, men har haft det blytungt i NHL.

181006 Jesse Puljujarvi of the Edmonton Oilers during the NHL Global Series match between Edmonton Oilers and New Jersey Devils on october 6, 2018 in Gothenburg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I somras så ledsnade han på det som han ansåg vara en för liten roll, och i väntan på att Oilers ska hitta en lämplig bytesaffär så har Puljujärvi vänt tillbaka till den finska ligan(!). Nu har alltså Rangers försökt byta till sig den omtalade spelaren, men enligt Jim Matheson så är en trejd inte trolig. Det på grund av att Oilers vill ha en winger snarare än en center, som Lias Andersson är mest trygg som.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!