Galna hockeyfighten – med slutet som ingen hade väntat sig

Galna hockeyfighten – med slutet som ingen hade väntat sig

Det börjar som en vanlig hockeyfight.
Men mötet mellan Joel Theriault och Gaby Roch vill aldrig tar slut. När uppgörelsen är över, händer något som ingen hade väntat sig.

LNAH är en semiprofessionell liga i Kanada. Den är ökänd för sin våldsamma hockey. Här är, till skillnad från NHL, inte fightern en utdöende art.

Ett av ligans mest omtalade ögonblick skedde för ett par år sedan. Det var då Joel Theriault gick en våldsam fight med Gaby Roch.
Det är ytterst sällan man ser två hockeyspelare stå upp så länge. Men det var inte själva fighten som gjorde att klippet spreds världen över.
Det var slutet.

Det fanns en historia bakom det oväntade slutet. Joel Theriault, då 37 år, gjorde sin sista säsong i ligan. Han hade debuterat 2005 och blivit något av en kultfigur för alla som hade koll på LNAH.

Gaby Roch hade koll på LNAH. Han insåg tidigt i sin karriär att han var tvungen att bli en tuff spelare för att kunna fortsätta tjäna pengar på sin sport. LNAH blev hans liga och den här matchen var hans sista chans att gå en match mot Theriault, en spelare Roch hade sett upp till.

LÄS MER: När Daniel Alfredsson inte kunde gömma ilskan – och vann sin första NHL-fight.