Gabriel Landeskogs stora succé i natt – nådde milstolpe i otroliga överkörningen: ”En kanonmatch”

Colorado Avalanche tog en grym revansch i natt.
Gabriel Landeskog blev tvåmålsskytt när man fullständigt körde över St Louis Blues med 8-0.
Därmed nådde svensken milstolpen på hela 200 mål i NHL under karriären.

I NHL-premiären i onsdags blev Colorado Avalanche sågade efter blygsamma 1-4-förlusten mot St Louis Blues. Men i natt tog Denver-laget en mäktig revansch på Stanley Cup-mästaren 2009.

Landeskogs succé

Colorado gick ut och fullständigt körde över St Louis med otroliga 8-0. Och den som gjorde det bäst var svenske Gabriel Landeskog.

Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche
Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog, front, smiles after he was congratulated as he passed the team box after scoring his second goal in the second period of an NHL hockey game against the St. Louis Blues, Friday, Jan. 15, 2021, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) CODZ129

28-åringen inledde målfesten med att göra förlösande 1-0-målet i den andra perioden. Och sedan bara rullade det på.

Jättekross i natt

Lagkaptenens andra fullträff i matchen kom sedan i slutet av den andra perioden och sammanlagt kom fem av Colorados åtta mål i powerplay. Även André Burakovsky noterades för en fullträff och en assist i nattens sanslösa överkörning.
– Vi ville markera var vi står som lag i kväll och det tycker jag att vi lyckades bra med, säger Landeskog i en tv-intervju efter krossen.

Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog picks up the puck along the boards in the third period of an NHL hockey game against the St. Louis Blues, Friday, Jan. 15, 2021, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) CODZ132

För Landeskog blev det även en historisk milstolpe när hans andra mål i matchen innebar hans 200:e mål i NHL-karriären.
– Det känns bra, men det där med milstolpar är ingenting som jag går omkring och tänker alltför mycket på, säger han efter matchen.

”Kanonmatch”

Framförallt var det förstakedjan med Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen som hade stor lekstuga mot St Louis Blues i natt. Trion producerade hela 7 poäng, 4 mål och 3 assist i jättekrossen.

Colorado Avalanche-coachen Jared Bednar var rejält stolt efter 8-0-segern i natt.
– Vi blev förnedrade i onsdags, så jag är glad att mina spelare visade vilken stolthet de har och stod för en kanonmatch i kväll, sa Bednar i en intervju.

Se målen:

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */