Gabriel Landeskogs mäktiga milstolpe i natt – nu är han bäst i hela NHL

.

Gabriel Landeskog hade inför säsongen aldrig gjort fler än 26 mål i NHL:s grundserie, något han redan slagit.
I natt nådde han den mäktiga milstolpen 30 mål när Colorado besegrade Winnipeg med 4-1.
Målet var dessutom det nionde matchvinnande målet för säsongen, med vilket han är bäst i hela NHL.

Gabriel Landeskog och Colorado har några riktigt tunga veckor i ryggen. Inför nattens möte med Winnipeg hade laget åtta raka förluster men längre skulle inte sviten bli.

Landeskog nådde milstolpe

Avalanche tog hem segern med 4-1 och Gabriel Landeskog skulle få nå en mäktig milstolpe. Det för första gången i sin karriär i världens bästa hockeyliga.

Foto: Bildbyrån

I mitten av den första perioden fick Landeskog en snygg bakom-ryggen-passning från Nathan MacKinnon och tryckte läckert in en backhand på nära håll bakom Connor Hellebuyck i Jets-målet.

Med kassen lyckades Landeskog nå en milstolpe han aldrig tidigare nått. Svenske noterades för sitt 30:e mål för säsongen.
– Väldigt skönt. 30 är en siffra jag siktat på i flera år. Men nu siktar jag ännu högre och går för 40, säger Landeskog till Sportbladet.

Målet var också det matchvinnande målet – Landeskogs nionde för säsongen. Med det är han bäst i hela NHL och på andraplatsen återfinns Elias Pettersson med sju.

Landeskog behöver endast en poäng till för att nå ytterligare en milstolpe: 400 poäng i NHL.
– 30 är en siffra jag siktat på i flera år, så det betyder mycket att nå dit. Men nu siktar jag ännu högre och går för 40, säger han till Sportbladet.

Colorado bröt i och med segern den tunga förlustsviten på åtta raka förluster. Framöver väntar tre raka hemmamatcher, det mot St Louis, Vegas och Winnipeg. Därefter väntar två bortamöten mot Chicago respektive Nashville.

Dela artikeln för att hylla Gabriel Landeskog!

LÄS MER: Foppa om nya rollen: ”Ser fram emot att ha mitt första bråk”

Nya poäng av stekhete Elias Pettersson i natt– slog till med patenterade skottet