Frölundasupporterns helsköna hån mot Luleå – i matbutiken: ”Roligt med munhugg”

.

Frölunda är klara för SM-final efter segern mot Luleå i går.
Då passade Alexander Krabbe, försäljningschef på ICA Maxi Torslanda, på att skicka en rejäl pik till Norrbottningarna med en skylt i matbutiken
– Det är roligt med lite munhugg, berättar han för Sportbibeln.

På förhand såg Frölunda ut att få sig en tuff matchserie mot Luleå i SM-semifinalen. Göteborgarna visade snabbt att man menade allvar och tog hem de två första matcherna.

Frölunda klara för SM-final

Efter att Luleå reducerat matchserien steppade Frölunda upp igen. Med ytterligare två segrar i bagaget säkrade man igår avancemanget till SM-final efter 6-2 på bortaplan.

I finalen väntar antingen Färjestad eller Djurgården. De sistnämnda har matchboll och i kväll ställs lagen mot varandra i Globen.

Supporterns hån mot Luleå

I Göteborg är minerna minst sagt glada dagen efter finalavancemanget, det första för Frölunda sedan 2016.

Alexander Krabbe, försäljningschef på ICA Maxi Torslanda i Göteborg, valde att ta det ett steg till – och skickar en rejäl pik till Luleå efter avancemanget.

I butiken finns ett specialerbjudande på matlådor för Luleå Hockey – och den innehåller endast torsk.

”Älskar sånt här”

Datumen på skylten representerar samtliga semifinalmatcher och de två avslutande datumen, för de semifinalmatcher som inte blev av, har ett speciellt budskap.

”Restaurangen stängd för säsongen”.
– Jag ville göra lite gliringar , jag älskar sånt där, säger Alexander till Sportbibeln och fortsätter:
– Det är roligt med lite munhugg, jag skapade skylten i veckan. Tänkte att jag skulle avsluta det i dag så det inte blir för hypat heller, det får inte bli för mycket.

Foto: Privat/Alexander Krabbe

Redan i förra veckan satte Alexander upp skyltar med gliringar mot Luleå.

Responsen i Göteborg har, inte helt oväntat, varit god.
– Folk köper det och tycker det är skitroligt .Det har blivit en ganska stor grej, säger han.

Tror på nytt SM-guld

Frölunda ställs mot antingen Djurgården eller Färjestad i SM-finalen. Matchserien inleds på söndag och Alexander tror på guld.

Drömmotståndare i finalen? Djurgården.
– Utan att jinxa något så är känslan att vi går hela vägen. Att välja motståndare är svårt. Färjestad växter för varje match och Djurgården är starka stundtals men ojämna. Jag vill nog ha Djurgården, säger Alexander till Sportbibeln.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Efter jättesuccén: Svenske coachen landar toppjobb i klassiska storklubben

Skrällen: NHL-doldisen klar för VM-spel med Tre Kronor

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);