Frölundas fystränare ”Pärra” Edlund avslöjar det sjukaste han sett i gymmet: ”Så in åt helvete”

Frölundas legendariske fystränare Pär Edlund har sett det mesta.
Nu avslöjar han det sjukaste han sett i gymmet.
– Det måste jag säga är imponerande. Det är jävligt bra, säger han i ”Släpp Sargen”.

Sedan 20 år tillbaka har Pär ”Pärra” Edlund styrt Frölundas fysträning med en järnhand. Han gjorde själv 11 säsonger med Frölunda fram till 2001 när hockeykarriären tog slut.

”Jävligt bra”

Direkt efter spelarkarriären stannade han kvar hos Frölunda och blev fystränare säsongen efter. 20 säsonger senare har Edlund sett det mesta på löpträningar i spåret eller styrketräningar i gymmet. När han gästar podcasten ”Släpp Sargen” får han en rak fråga om vad det sjukaste är som han har sett i gymmet från en hockeyspelare.

Pär Edlund, Frölunda
190523 Fystränare Pär Edlund under en träning med ishockeylaget i SHL Frölunda den 23 maj 2019 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Svaret kommer snabbt.
– (Jesper) Sellgrens 150 kilo i frivändning tycker jag är jävligt bra. Det måste jag säga – från en lagidrottare. Det är in åt helvete bra. Han väger liksom bara 83, 84 kilo – så det måste jag säga är imponerande, säger Pärra i poddavsnittet.

150 kilogram

Jesper Sellgren är tillbaka i svensk hockey igen och utlånad från NHL-laget Carolina Hurricanes för andra säsongen på raken. Men det är den första säsongen hos Frölunda, efter att tidigare ha spelat i Luleå och Modo.

Jesper Sellgren, Frölunda
210116 Frölundas Jesper Sellgren under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 16 januari 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0041

Det märks tydligt att han fokuserar på att bygga upp kroppen och göra den redo inför kommande spel i NHL. Genom att ösa på rejält i gymmet och 150 kilo i frivändning är verkligen något i hästväg.

Pär Edlund vet också vad som krävs för att gå hela vägen och har sett en del hockeyspelare passera genom Frölunda till NHL.
– De flesta som blir bra är ganska obekymrade individer. De kommer till träningen och litar på att det man säger till dem kommer att hjälpa dem. De är inte så ifrågasättande, utan litar på processen att det här kommer att göra mig lite bättre. Alla som blir bra är såna, de som är för trassliga i tidig ålder blir också trassliga längre upp i åren, säger fystränaren i podden.

Lyssna här:

LÄS MER: Backdoldisen som överglänst NHL-lirarna och håller alla tiders fysrekord i Frölunda – så mycket lyfte han

Få våra nyhetsbrev!