Frölundas fräcka stjärndrag – vill nu värva in Växjö Lakers stora SM-guldhjälte: ”Är absolut en bra spelare”

Frölundas fräcka stjärndrag – vill nu värva in Växjö Lakers stora SM-guldhjälte: ”Är absolut en bra spelare”

Han vann SM-guld med Växjö.
Nu anmäler Frölunda sitt intresse för stjärnan.
– Det är en bra spelare. Absolut, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Frölunda nådde inte alls upp i nivå under den nyss avslutade hockeysäsongen, och till nästa år är alla överens om att det krävs en förbättring. Men spelarmässigt ser det på förhand inte jättelätt ut, framför allt då man på backsidan tappar en nyckelpjäs i form av Jesper Sellgren, som kommer att lämna för spel i NHL.

Jagas av Frölunda

Dessutom så har den rutinerade kuggen Jonathan Sigalet avslutat karriären, och det finns helt klart luckor att fylla på de defensiva platserna. Nu kommer uppgifter om ett spännande nyförvärv som kan vara på väg – från ligakonkurrenten, tillika guldvinnande Växjö Lakers.

210206 Växjös Ilari Melart , Emil Pettersson och Pontus Holmberg jublar efter 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Växjö den 6 februari 2021 i Stockholm. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Det är sajten HockeyNews som skriver att den store backkuggen Ilari Melart jagas av flera klubbar – däribland lag i Tyskland, men även av Frölunda, som redan ska ha lagt ett bud.

– Jag kommer inte att uttala mig exakt om några namn och kommenterar egentligen bara de spelarna vi har, men det är en bra spelare. Absolut, säger sportchefen Fredrik Sjöström till sajten.

Gjort succé

Melart har alltså ett utgående kontrakt, men Växjö ska även vara intresserade av att förlänga det. Frölunda medger dock att det är en spelartyp som skulle göra nytta i laget.

– Vi tappar (Jesper) Sellgren och det är klart att vi känner att vi vill ha in en bra back. Sedan exakt hur den backen skall se ut eller vilka förmågor han ska ha kanske vi håller för oss själva. Men det är klart att Jesper har tuggat mycket istid för oss och det behöver vara en back som ska ha en större roll. Det känner vi ju, säger Sjöström.

210506 Växjös Ilari Melart under final tre i SHL mellan Rögle och Växjö den 6 maj 2021 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Ilari Melart har precis avslutat sin andra raka säsong i Växjö Lakers, och han har haft en stor och viktig roll och totalt svarat för 39 poäng på 82 spelade matcher. Under slutspelet har han haft vissa skadebekymmer, men när han väl spelade var han en av Växjös allra mest framstående och viktiga spelare.

Tidigare under karriären har Melart även tillhört Luleå och Färjestad.

LÄS MER: Vändningen: NHL-meriterade nyförvärvet lämnar Frölunda – skriver på för SHL-konkurrenten istället

Få våra nyhetsbrev!