Frölunda värvar VM-back, men tappar toppnamn till NHL.

Mästarback lämnar Frölunda, Luleås klubbikon får nytt kontrakt och Karlskrona är på väg att landa en riktigt tung värvning.
Årets silly season är fortsatt glödhet – och här är senaste nytt.

Mästarback till NHL
Frölunda fortsätter att tappa backar efter sin guldsäsong. Senast i raden är Tom Nilsson, 25. Han återvänder till Nordamerika för spel i Vancouver Canucks. 25-åringen har skrivit på ett ettårigt tvåvägskontrakt.

…och han ersätts med norsk VM-spelare
Frölunda har gjort klart med Johannes Johannesen. Det är en 19-årig back, som nyligen spelade VM med Norge.
– En ung kille som kommer till oss för att han vill utvecklas, säger sportchefen Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.
Kontraktet är på två år.

Trotjänaren får ett nytt kontrakt
Janne Sandströms vara eller icke vara i Luleå har varit en följetång, men nu verkar det som att det blir en fortsättning. Enligt Norrbottens-Kuriren blir trotjänaren kvar en säsong till. Det blir i så fall 38-åringens 16:e säsong i Luleå.

Från KHL till KHK
Många HV71-fans hade nog hoppats på att Mattias Karlsson skulle återvända till klubben, men nu ser det inte ut att bli så. Enligt uppgifter till Sportbladet ska Karlsson vara muntligt överens med Karlskrona.
Karlsson, som har gjort 23 landskamper, spelade den gångna säsongen i Severstal Tjerepovets.

Molin till Modo
Brynäslegendaren Ove Molins son Emil är klar för Modo. 23-årige Molin kommer närmast från spel i AHL och ECHL. Han har tidigare gjort 89 SHL-matcher och 80 matcher i Hockeyallsvenskan. Kontraktet är på ett år.
Så här såg det ut när Molin spelade JVM:

 
”Lill-Lidas” får tryout-kontrakt med Västeås
Nicklas Lidström är en av svensk hockeys bästa spelare genom alla tider. Nu ska hans son Adam försöka slå sig in i Västerås a-lag. Den 20-årige forwarden har fått ett tryout-kontrakt med den allsvenska klubben.
– Jag tänker göra allt för att ta en tröja i laget, säger han till Västmanlands Läns Tidning.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.