Frölunda svarar nu på stora kritiken – efter klubbens avgörande beslut: ”Borde ha gjort det för längesen”

Frölunda har gjort en enorm satsning inför den här säsongen.
Efter att ha fått kritik för att man väntat för länge.
– Jag förstår kritiken, samtidigt har Frölunda väntat på det perfekta tillfället, säger Kim Martin Hasson till SVT.

Till slut tog Frölunda det avgörande beslutet och startade ett damlag i hockey. Frölunda har också fått rena drömstarten i andraligan NDHL med tre segrar och otroliga 30-0 i målskillnad på tre matcher.

Frölundas beslut

Frölunda har satsat stort på damlaget och anställt profilerna Kim Martin Hasson som sportchef och Erika Holst som huvudtränare. Dessutom har man värvat flera stjärnspelare och förväntningarna är högt ställda för att nå SDHL och etablera sig som en storklubb på damsidan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
221015 Frölundas spelare jublar efter 2-3 av Joel Lundqvist under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Färjestad den 15 oktober 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0355

Klubben har fått beröm för sin tydliga satsning men även kritik för att man väntat så länge på att starta en damsektion inom föreningen. Frölunda är en av de sista klubbarna i SHL att starta ett elitlag, bara tre andra lag återstår som inte har ett elitlag på damsidan (Växjö, Oskarshamn och Rögle).
– De borde ha haft ett damlag för länge sedan, säger en av kritikerna i Sara Åkerlund, back i Göteborg HC.

LÄS MER: Hockeysvenskens hjärtevärmande gest till lille pojken – som får sin stora önskan uppfylld: ”Herregud vad fint”

”Önskat att…”

Nu svarar Frölunda på kritiken om den sena damsatsningen.
– Jag hade önskat att alla klubbar hade startat damlag och flicklag betydligt tidigare. Samtidigt gillar jag också idén om att bygga upp verksamheten underifrån. Jag tror att statusen och satsningen blir betydligt bättre än om man köpt ihop ett lag och ställt på isen, säger tränaren Holst till SVT Sport.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mats Grauers, Frölunda
220420 Ordförande Mats Grauers och det vinnande bidraget till klubbmärke under ett medlemsmöte med Frölunda där man röstar om föreningens nya klubbmärke den 20 april 2022 i Göteborg. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN / COP 206 / NE0125

Även sportchefen Kim Martin Hasson, tidigare stormålvakt, är inne på samma linje och förklara Frölundas tillvägagångssätt nogrannare.
– Jag förstår kritiken, samtidigt har Frölunda väntat på det perfekta tillfället att starta något. Man startade en flickverksamhet, det var det de ville börja med. Här är det väldigt viktigt att använda egna produkter och få ledet med småtjejer, hockeygymnasium och sen ett damlag att gå upp till. Det är bra att de äntligen gjorde det, säger hon till tv-kanalen.

Vad tycker du om kritiken mot Frölunda? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: När ärkebusen Domi fick välja sin tuffaste motståndare – lyfte svenske ikonen till skyarna med mäktig hyllning