Frölunda bryter tystnaden om stjärnspelarna – första orden om NHL-meriterade trion: ”Vi har pratat”

Åtta spelare har redan lämnat Frölunda efter säsongen.
Nu bryter klubben tystnaden om ytterligare tre spelare med NHL-meriter.
– Det är tre spelare vi vill ha, erkänner sportchefen Fredrik Sjöström för GP.

Frölunda fick lämna SM-slutspelet i semifinalen efter 2-4 i matcher mot guldfavoriten Växjö Lakers. Det blev också avskedet till åtta spelare i Frölundaspelare som nu fått lämna klubben på olika sätt.

Frölundas ord

Under onsdagen kom beskedet att spelare som Joel Lundqvist, Andreas Borgman, Jan Mursak och Jacob Nilsson med flera har gjort sina sista matcher i Frölundatröjan. Men fler kan lämna när SHL-klubben nu ser över sitt lagbygge till kommande säsong.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Roger Rönnberg, Frölunda
230408 Frölundas tränare Roger Rönnberg under semifinal fem i SHL mellan Växjö och Frölunda den 8 april 2023 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0182

Tre stjärnspelare sitter på utgående kontrakt i form av Loui Eriksson, Petteri Lindbohm och Anthony Greco – en trio som kom till klubben med NHL-meriter och höga förväntningar på sig. Nu bryter Frölunda tystnaden om trion och ger besked om framtiden i klubben.
– Vi har en dialog med de tre. Vi får se vad det leder till och jag kan varken säga att det leder till något eller inte. Det är tre spelare vi vill ha fortsatt dialog med. Det kommer säkert vara en fråga för vad spelarna vill och vad vi vill och hela det stora pusslet. Men alla tre har visat något som gör att vi är fortsatt intresserade, säger sportchefen Fredrik Sjöström till Göteborgs-Posten.

LÄS MER: Spelarflykten i Frölunda – hela åtta spelare lämnar klubben efter besvikelsen i slutspelet: ”Stort tack”

NHL-meriterade

Eriksson kom hem till Frölunda igen förra säsongen efter 16 år i Nordamerika och över 1 000 matcher i NHL. Under comebacksäsongen blev det 19 poäng på 34 matcher i SHL.
– Vi har pratat nu efter säsongen och tyckte att han hade ett bra slutspel. Det kan nog vara bra att ha en vecka eller två ifrån hallen och fundera innan man sätter sig ner och pratar igen. Det kan vara bra att få lite distans till det både från han och från vår sida, säger Sjöström till lokaltidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
230402 Frölundas Loui Eriksson jublar med lagkamrater efter att han gjort 1-1 under semifinal två i SHL mellan Frölunda och Växjö den 2 april 2023 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0453

Finske backen Lindbohm kom från 49 NHL-matcher och levererade 14 poäng på 52 matcher för Frölunda i SHL. Medan amerikanen Greco är den minst NHL-meriterade med bara två matcher i världens bästa hockeyliga men slutade på en fin tredjeplats i den interna poängligan under årets säsong efter 25 poäng på 47 matcher i SHL.
– Det tog lite tid att acklimatisera sig till ligan och till oss. Från februari och framåt kom han in i det och visade bra saker och det finns saker som är lovande där, säger sportchef Sjöström i intervjun.

Vad tycker du om Frölundas säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Jätteilskan efter beslutet om svenskstjärnan i NHL – profilen går nu i taket: ”Jag är helt stum”