Fräcka draget: SHL-klubben värvar backstjärnan från konkurrenten – och jagar hans storebror

HV71-backstjärnan Markus Lauridsen ser ut att vara förlorad.
Danske landslagsbacken är nämligen överens med en SHL-konkurrent, enligt Mr. Madhawk.
Malmö Redhawks blir ny klubbadress för Lauridsen.

Malmö Redhawks ser över backuppsättningen inför nästa säsong. Och är nu mycket nära en riktigt fin värvning.

Värvar från SHL-rival

Det handlar om backstjärnan Markus Lauridsen som varit en av HV71:s mest tongivna försvarare den här säsongen. Där det har blivit 21 poäng på 38 matcher hittills under SHL-säsongen.

Markus Lauridsen, HV71
200121 HV71:s Markus Lauridsen under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 21 januari 2020 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Nu rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk att Lauridsen är överens med Malmö. Den danske landslagsmannen byter därför HV71 mot Malmö till nästa säsong.
– Bra spelare, men vad som är aktuellt för nästa säsong kan jag inte uttala mig om nu, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till Mr. Madhawk.
– Markus Lauridsen har gjort det bra i HV, och känner några av våra spelare, så jag förstår att du gör kopplingen.

Jagar också storebror

Men det är heller inte den enda Lauridsen man vill ha i laget till nästa säsong. Även storebror Oliver Lauridsen finns på Malmös radar.

Markus Lauridsen, HV71
200121 HV71:s Markus Lauridsen under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 21 januari 2020 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

30-åringen sitter på ett utgående kontrakt i KHL-laget Jokerit. Nu vill Redhawks göra allt för att locka honom till sig och återförena bröderna Lauridsen.

Oliver Lauridsen har tidigare vunnit SM-guld med Frölunda 2016 och har även 16 NHL-matcher för Philadelphia Flyers på meritlistan. Medan lillebror Markus Lauridsen tidigare tillhört Linköping, AIK, Leksand och sejourer i Nordamerika samt Tyskland.

LÄS MER: Oväntade beskedet: SHL-klubben värvar från ligakonkurrenten – mitt under säsongen