Första orden om Nicklas Bäckström – ger nu besked om framtiden efter omfattande operationen

Första orden om Nicklas Bäckström – ger nu besked om framtiden efter omfattande operationen

Nicklas Bäckström har gjort en omfattande operation.
Nu ger Washington Capitals ett första besked om framtiden.
– Alla är nöjda, säger general managern.

Nicklas Bäckström är alltjämt en av våra bästa spelare borta i NHL, och en nyckelspelare i Washington Capitals. Han är en av ligans bästa spelkreatörer, och det trots att han senaste åren haft stora problem med en skada.

Allvarliga operationen

Bäckström har haft ont i en höft länge, och han har varit tydlig med att den påverkar honom rejält – hela tiden. Speciellt under tätt matchande har Bäckis haft problem med rörligheten och smärtan, och efter säsongen tvingades man ta ett tufft beslut.

Washington Capitals center Nicklas Backstrom (19) looks on during the second period of an NHL hockey game against the New York Islanders, Tuesday, April 26, 2022, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)

Operationen han genomförde var omfattande, och många menade att den till och med kan vara karriärshotande. Och sedan dess har det varit tyst. Men nu uttalar sig Washington Capitals för första gången om sin storstjärnas framtid – och det är ett besked som fansen har längtat efter.

Beskedet om framtiden

Enligt klubbens general manager Brian MacLellan råder det inga tvivel om att Bäckis planerar för spel nästa säsong, trots att rehabiliteringen kommer att vara lång.

– Jag tror alla är nöjda med resultatet av operationen. Både tränarna och läkarna. Jag tror att det är hans avsikt att komma tillbaka och spela vid något tillfälle det här året, men tiden när kommer vara oviss och det kommer bestämmas när han återhämtar sig. Vi kommer övervaka och ta ett beslut längre fram under säsongen, säger han till NHL.com.

Nicklas Bäckström i Tre Kronor-tröjan. Foto: Bildbyrån

Bäckström är en av lagets stjärnor, och en av de bäst betalda spelarna. Men man kommer inte att ersätta honom nämnvärt.

– Det är inte som att vi kommer ta in en 9 miljoner dollars-spelare. Vi förutser att han kommer tillbaka vid något tillfälle. Innan det försvinner, planerar vi utifrån att han kommer tillbaka. säger MacLellan.

LÄS MER: Svenske storstjärnans bomb i NHL – nya framtidsbeskedet får rivalerna att gnugga händerna