Förre Timråmålvakten död – blev endast 41 år gammal

Förre Timråmålvakten död – blev endast 41 år gammal

.

Den förre Timråmålvakten Adam Svoboda är död.
Han hittades avliden i sitt hem i tjeckiska Pardubice.
Svoboda blev endast 41 år gammal.

Hockeyvärlden är i sorg. Den förre Timråmålvakten Adam Svoboda har hittats död i sitt hem i Tjeckien, rapporterar flera medier.

Målvakten Adam Svoboda död

Svoboda tillhörde Timrå under säsongen 2005-2006 och stod totalt 18 matcher i SHL. Han var även tredjemålvakt i det Tjeckien som vann VM-guld 2005.

060103 Ishockey, Elitserien, Timrå: Adam Svoboda, målvakt
Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Den tjeckiska tidningen Aktuálne rapporterar att Svoboda hittades avliden i sitt hem i Pardubice, några mil utanför Prag.

Blev 41 år gammal

Polisen misstänker inget brott bakom dödsfallet.

Den tjeckiska klubben Dynamo Pardubice, i vilken han gjorde 318 matcher, bekräftar även dödsfallet via sina officiella kanaler.

”Det är med stor sorg vi nåtts av nyheterna att Adam Svoboda, tidigare målvakt och tränare, lämnat oss för alltid. Våra tankar går till hans anhöriga”, skriver klubben.

Kent Norberg var sportchef under Svobodas tid i Timrå. Han minns sin förre målvakt som en glädjespridare.
– Han var en glad kille. Det fanns lite språkproblem när han var här och det blev kul ibland. Ja, han var en fin person, säger Norberg till Sportbladet.

Fredrik Warg: ”Han bjöd på sig själv”

Förre lagkamraten FredrikWarg är chockad över beskedet om Svobodas död.
– Fy fan vad tragiskt. Det är många år sedan vi sprang på varandra senast, det var i landslaget, men vi brukade heja och surra lite, säger Warg till Sportbladet och fortsätter:
– Det jag minns är att det var en go’ och glad kille som spred mycket energi. Man kunde ha kul kring honom för han bjöd mycket på sig själv.

Adam Svoboda avslutade karriären i kazakiska Beibarys Atyaru så sent som för två år sedan. Adam Svoboda blev 41 år gammal.

Vila i frid.