Förre skyttekungen bekräftar SHL-intresset – kan återvända redan nästa säsong

.

Richard Gynge har öst in poäng när han spelat i SHL.
Efter KHL-äventyret öppnar han nu för en comeback i Sverige.
– I Sverige har jag väl ett par bra alternativ som är spännande och skulle vara roligt, säger han till Hockeysverige.

Senast vi såg Richard Gynge i SHL var säsongen 2015/16, då stockholmaren gjorde 44 poäng på 46 matcher. Han smällde in 21 mål för Växjö, vilket gav honom en andraplats i skytteligan.

Skadad förra säsongen

De tre senaste säsongerna har han varit i KHL, först i Neftekhimik och sedan i Chelyabinsk. Sista säsongen blev dock inte vad han hoppats på.

Redan i september åkte han på en korsbandsskada. Det innebar att säsongen var över.
— Knät är i princip hundra procent. Så det är bara fortsätta att bygga på styrkan nu. Det känns riktigt bra och jag ligger långt fram, säger han till hockeysverige.se.

170210 Richard Gynge under en träning med Sveriges ishockeylandslag 10 februari 2017 i Göteborg.
Foto: Line Skaugrud Landevik / BILDBYRÅN / Cop 219

Nu står Gynge utan kontrakt och kan välja och vraka bland erbjudandena. För de saknas inte, trots skadeproblemen den gångna säsongen.
— Jag har förmånen att kunna hålla alla dörrar öppna. Jag kollar väldigt brett, både KHL, Schweiz och Sverige, säger han.

”Lag som kan vinna”

32-åringen har ännu inte tagit någon stor titel i seniorsammanhang. Så möjligheten att vinna väger tungt i beslutet om nästa klubbadress.
— Det är väl att det ska vara en rolig utmaning framförallt. Att det ska vara ett lag som har chans att vinna, som vill vinna och som vill framåt. Sen är det att det ska funka med familjen också, jag har fru och en dotter som jag inte vill vara ifrån alltför mycket, säger han till hockeysverige.se.