Nils Ekmans tuffa kamp efter spelarkarriären: "Jag klarar inte mer"

Förre SHL-profilens tuffa kamp – efter spelarkarriären: ”Jag klarar inte mer”

Hockeyprofilen Nils Ekman brottas fortfarande med den stroke han drabbades av 2010.
I SVT-programmet ”Kampen för ett barn” ber han omgivningen visa större respekt på grund av hans svårigheter efter hjärnblödningen.

Det var den 27 december 2010 som Nils Ekmans, 42, liv skulle förändras för all framtid. Hemma i köket ramlade han ihop och fick föras till sjukhus i ambulans. Väl på sjukhuset konstaterades det att hockeyprofilen drabbats av en stroke.

Ekman, som då fortfarande var aktiv, tvingades avsluta karriären men ville allt jämnt fortsätta verka inom ishockeyn. I dag är han sportchef i Djurgårdens damlag tillsammans med partnern Danijela Rundqvist.

Nils Ekman i tårar: ”Försöker för fan bli frisk”

Ekman, med mer än 300 NHL-matcher på sin meritlista, är tillsammans med sin partner Daniella aktuella i tv-serien ”Kampen för ett barn” där deras resa för att få barn skildras.

I programmet berättar 42-åringen om sin stroke och de men han fortfarande har efter hjärnblödningen.

När han konstaterar att han känner sig ifrågasatt i rollen som sportchef kan han inte hålla tillbaka tårarna.
– Jag fattar inte var kommer misstron ifrån? Jag får höra att folk tror att jag håller på med damhockey för att jag har en egen agenda. Jag har just haft en stroke för fan. Jag har fullt sjå att få ihop mitt liv. Jag försöker ju för fan bara bli frisk, folk fattar inte hur fan det känns, säger Ekman i programmet.

”Jag klarar inte av mer”

Ekman har tidigare berättat om sitt liv efter stroken. I programmet får tittarna bland annat se när Ekman tvingas lämna en ICA-butik efter ett av parets graviditetstest visat negativt.

Hockeyprofilen säger att han inte känner att omgivningen tar tillräckligt mycket hänsyn till hans nya förutsättningar efter stroken.
– Det känns så jävla orättvist., jag arbetstränar tio timmar i veckan. Jag klarar inte av mer, säger Ekman i ”Kampen för ett barn”.

LÄS MER: Klart: Guldtränare återvänder till svensk hockey igen – och tar över SHL-klubben

Hockey VM 2018: TV-tider, spelschema och resultat