Förre NHL-backen presenterad av SHL-klubben – hann bli klar före deadline

.

På deadline day ryktades Rögle vara nära att värva en NHL-meriterad back. 
Men ingenting har bekräftats – förrän nu. 

Det smattrade till rejält under sista dagen av transferfönstret. Bland annat så värvade Örebro Jhonas Enroth, Malmö plockade in Per Ledin och den tidigare landslagsmålvakten Daniel Larsson gjorde comeback. Även Rögle ryktades ha något stort på gång, men ingenting presenterades.

NHL-meriterad back till Rögle

MrMadhawk var först med att rapportera att den 27-årige kanadensaren Eric Gelinas var på väg till Rögle.

Och nu har han presenterats av SHL-klubben.
– Vi har riktigt glada att kunna addera en spelare av Érics kaliber till vår trupp i det så viktiga slutskedet av säsongen. Vi har sett Éric spela live den här säsongen och han har egenskaper som vi tror passar riktigt väl in hos oss. Éric är ett rutinerat proffs bra meriter och erfarenhet som vi kommer att ha nytta av i slutskedet av grundserien, säger Chris Abbott till Rögles hemsida. 

Nära 200 NHL-matcher

Gelinas har ett förflutet i New Jersey Devils och Ottawa Senators. Efter 191 matcher i världens bästa liga skrev backen på för KHL-laget Slovan Bratislava inför den här säsongen. Där har det blivit 52 matcher och 15 poäng.

Men något slutspel blev det inte för Bratislava och därför kunde klubben släppa honom.

Debuten dröjer

27-åringen dras för närvarande med en skada som håller honom borta från spel. Debuten i Rögle-tröjan får därmed vänta några veckor.
– Éric är i slutskedet av rehabiliteringen och kan spela i slutet av den här månaden, kanske tidigare. Samtidigt ska vi få i ordning alla papper med myndigheterna som kan ta upp till tio dagar, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Kanadensaren anländer till Rögle på tisdag.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om övergången!

LÄS MER: Elias Petterssons läckra solouppvisning i natt: ”Han är en enhörning”

Hockey VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat