Förre kultspelarens skräckolycka: ”Glad att jag lever”

Den förre NHL-spelaren John Scott klarade sig utan större skador från karriären.
Men förra helgen var han nära döden.
I en intervju med The Athletic berättar han om när han gick genom isen och knappt kunde ta sig upp.

John Scott blev både älskad och hatad under sin tid i NHL. Backen blev känd som en riktig hårding och spelade knappt 300 matcher i världens bästa hockeyliga.

Brakade genom isen

För två år sedan la han hockeykarriären på hyllan och har sedan dess bott med sin familj i Cedar Lake, Michigan. Men förra helgen fick han veta att livet är skört.

Foto: Graham Hughes/AP/TT Nyhetsbyrån

I en intervju med The Athletic berättar Scott att han gick genom isen vid familjens hus. Han gick ner och skulle skotta bort snö så att han och barnen kunde åka skridskor under kvällen eller nästa dag.

”Kommer inte höra mig”

Men när han ställde sig på isen brast den och Scott hamnade i en livshotande situation.
– Jag kunde inte ta mig upp på bryggan på tre, fyra försök för att jag var helt dyngsur. Jag tänkte bara ”OK, skriker jag efter fiskarna kommer de ändå inte höra mig”. Mina barn lekte uppe vid huset men de skulle inte höra mina rop”, berättar Scott för The Athletic.

Kanadensaren, som deltog i NHL:s All Star-match så sent som 2016, försökte ta sig upp. Han hade legat i vattnet i över en minut innan han till slut lyckades ta sig upp.

Allting slutade gott, men det kunde också ha gått riktigt illa.

”Kunde ha varit död”

Medan han låg i det iskalla vattnet var han inte rädd för sitt liv, berättar Scott.
– Du har bara panik, men så fort jag tog mig därifrån insåg jag att: wow, det kunde ha gått så mycket värre än vad det gjorde. Jag hade turen att bryggan låg så nära och att jag kunde ta tag i någonting”, säger han till The Athletic och fortsätter:
– Jag ville inte skrämma mina barn och fru men när de såg mig sa de ”men herregud, vad har hänt?”. Det är då du inser vad som kunde skett. De skulle hjälpa mig skotta men jag gick i förväg. Jag kunde ha varit död när de kom ner. Det är läskigt att tänka på det, jag är glad att jag lever.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/T5tKuOiT1PP6YjsaRLSSUlc676UeBQarplOueo3akj5rhfYcKoKt-ZUoAKCDumOJ?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Bekräftar: SHL-legendaren öppnar för återkomst i SHL

Bekräftar: NHL-lag intresserade av svenske stjärnskottet

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);