Foppas helsköna utspel – om sonens hockeykarriär: ”Han skyller jämt på…”

Peter Forsberg var inte den som höll tyst på isen.
I Skavlan berättar hockeylegendaren om sonen Lennox hockeyspelande i schweiziska Zug.
– Han skyller på domaren jämt när han förlorar, det har han väl fått från mig kanske, säger ”Foppa” i SVT:s Skavlan.

Sedan drygt ett år tillbaka bor Peter Forsberg tillsammans med hustrun Nicole och parets tre barn på heltid i schweiziska Zug. Men bara för att ”Foppa” slutat spela hockey finns sporten väl representerad i familjen.

Peter Forsberg i Skavlan

Sonen Lennox, 7, spelar hockey i Zug och i somras var han med på Niklas Sundströms hockeyläger hemma i Sverige. I en intervju med Sveriges Radio berättade Forsberg då att det allra viktigaste är att sonen bara har kul och att det inte finns några krav.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Som spelare var Peter Forsberg stenhård på isen.

Foppa om sonen Lennox

I NHL blev ”Foppa” synonymt med ”Cluth & Grab”-eran och var inte minst fruktad för sitt fysiska offensiva spel.

Under fredagskvällen var Peter Forsberg gäst i Skavlan och berättade bland annat om sonen Lennox hockeyspelande.
I Schweiz spelar sjuåringen för Zug, vars a-lag spelar i högstadivisionen NLA, där Lennox är med i ett av ungdomslagen.
– Han är lite annorlunda mot mig tror jag. Jag tror inte att han gillar att spela hockey, man får pusha för att trycka dit han men sen vill han inte därifrån, berättar Forsberg i Skavlan.

150226 Peter Forsberg med sin son Lennox under ishockeymatchen i SHL mellan Modo och Frölunda den 26 februari 2015 i Örnsköldsvik.

Få spelare beskrivs som en sådan vinnarskalle som Peter Forsberg.

”Skyller jämt på domaren”

Intervjun efter SM-finalen mot Malmö 1994 är en riktig klassiker, men det verkar som om vinnarskallen är någonting som minst sagt går i familjen.

Forsberg konstaterar att Lennox också gillar att tacklas. Om de förlorar är det inte bara lagets fel – utan en viss person med en pipa.
– Jag var inte lika fysisk som han var i den åldern. Jag sa åt honom att ”du får inte tacklas Lennox”. Men då sa han ”men det gjorde du ju hela tiden pappa”. Jag svarade ”Nej inte hela tiden”, det är bara Youtube och allt det där, säger Foppa i Skavlan och fortsätter:
– Han har lite sådana tendenser. Direkt när det ligger någon i något hörn så är det han som är i farten. men han försöker och jag gillar det. Han har vinnarskalle och vägrar att förlora,. Han skyller på domaren jämt när han förlorar, det har han väl fått från mig kanske.

Dela artikeln för att hylla legendaren Peter Forsberg!

LÄS MER: Här utser Foppa sitt mäktigaste mål i hela NHL-karriären: ”Det var riktigt speciellt”