Finten i Hockeyallsvenskan som hela världen pratar om – svensken hyllas stort: ”Kan kolla på det hela dagen”

Det krävs något alldeles extra för att Hockeyallsvenskan ska få uppmärksamhet utanför Sverige. Och nu har Sebastian Kaijsers läckra dragning fått hela världen att njuta.
– Jag kan kolla på det hela dagen, skriver en Instragramanvändare.

Det är inte ofta man ser eller läser något om Hockeyallsvenskan utanför Sverige. Men det har Tingsryd-spelaren Sebastian Kaijser ändrat på efter hans delikatess förra veckan.

Grundlurar motståndarna

Det var i matchen mot Vita Hästen förra onsdagen som det inträffade. Centern fick pucken djupt ned i egen zon och åkte mot två stycken motståndarspelare som gått upp i forecheck. När majoriteten väljer att ta ett säkrare alternativ och passa pucken gör Kaijser det oväntade.

23-åringen ser en lucka mellan spelarna och beslutar sig för att testa på en riktig fräckis. Med en snurrfint grundlurar han Vita Hästen-spelarna och skapar sig en jätteyta i mittzon.

Foto: Instagram

Nu har klippet, som går att se nedan, fått stor spridning världen över. Hockeykontot ”heybarber” på Instagram har snappat upp och publicerat dragningen – till sina följares stora glädje.

– Jag skulle kunna kolla på det här hela dagen, skriver en Instagramanvändare.

– Jag tror att han (Kaijser) till och med överraskade sig själv, skriven en annan.

– Smidigare än min flickväns mans slutspelsskägg, skriver en tredje.

”Säsongens dribbling”

Finten får även kommentatorn att dra på smilbanden och med ett skratt säger han att ”Kaijser väljer att ta en väldigt speciell väg ut ur egen zon”.

Klippet har även delats via C Mores Instagramkonto där de ställer sig frågan om vi redan nu har sett säsongens snyggaste dribbling.

Foto: Instagram

Tingsryd förlorade sedan matchen med 2–1. Hockeyallsvenskan befinner sig för närvarande i ett uppehåll och återupptas den 9 november.

LÄS MER: Hårda orden om Rasmus Dahlin i Nordamerika – sågas efter tavlan inatt: ”Jag är orolig för honom”

Få våra nyhetsbrev!