Finska piken mot Juniorkronorna inför JVM-premiären: "Förödande svagt"

Finska piken mot Juniorkronorna inför JVM-premiären: ”Förödande svagt”

I kväll går Juniorkronorna in i JVM-turneringen mot Vitryssland.

Då passar Finland och YLE på att skicka en rejäl passning till det svenska laget.

Juniorkronorna är på plats i Buffalo för årets JVM-turnering. Laget har spelat två träningsmatcher, en seger och en förlust, inför turneringen på plats i USA och i kväll går man in i turneringen med premiärmatch mot Vitryssland.

Inför turneringen har Sverige, med stjärnor som Alexander Nylander och Rasmus Dahlin, hyllats från många håll. Men några som inte är lika sugna på att stämma in fullt ut hyllningskören är Finland.

Hyllar Sverige..

Finska YLE har rankat JVM-landslagen där Sverige tar plats före Finland på en tredjeplats.

”JVM-vänner känner till de otroliga siffrorna: Juniorkronorna har vunnit 40 gruppspelsmatcher i rad och tagit sig till semifinal i elva raka turneringar. Mycket talar för att de fantastiska blågula sviterna förlängs, speciellt som USA, Kanada och Finland håller till i den andra gruppen”, skriver YLE.

…och skickar en pik

Sverige har fått den något enklare gruppen på pappret där man ställs mot tidigare nämnda Vitryssland samt Ryssland, Schweiz, och Tjeckien. Finland i sin tur ingår i grupp A med USA, Kanada, Danmark och Slovakien. Trots den milda hyllningen till Juniorkronorna kan de inte hålla sig för att skicka en pik.

”Men det finns som bekant en annan sida av det svenska myntet också. Efter kvarten har Juniorkronorna ofta vikit ner sig. Sverige har minusstatistik i semifinaler sen 2007, och rent förödande svagt facit i turneringens sista match under denna period (1 seger och 4 förluster i final, 1 seger och 5 förluster i bronsmatch), skriver YLE.

LÄS MER: JVM 2018: TV-tider, spelschema och resultat