Finndödaren Mats Sundin ger sin dom inför hatmötet Tre Kronor-Finland: "De är bättre..."

Finndödaren Mats Sundin ger sin dom inför hatmötet Tre Kronor-Finland: ”De är bättre…”

.

Nu väntar ännu ett hatmöte mellan Sverige och Finland.
Då ger klassiska finndödaren Mats Sundin sin dom.
– På pappret är Sverige klart bättre, säger Tre Kronor-legendaren i SVT.

Tre Kronor föll pladask i gruppspelets sista match mot Ryssland med hela 7-4. Därför blev det bara en tredjeplats för svensk del och nu väntar ett riktigt ärkerivalmöte i Hockey-VM.

Domen av Mats Sundin

Sverige mot Finland, som så många gånger tidigare, gör upp igen i VM-sammanhang när turneringen går in i slutspelet. Den stekheta VM-kvartsfinalen har alla förutsättningar för att bli ännu en klassisk drabbning mellan grannländerna.

Mats Sundin, Tre Kronor
141015 Mats Sundin poserar för ett porträtt efter en presskonferens anordnad av Ishockeyförbundet den 15 oktober 2014 i Stockholm.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86844

Finndödaren Mats Sundin vet mycket väl vad som krävs för att besegra Finland och genom åren gjort en hel mängd med avgörande VM-mål mot finnarna. Så här tror Tre Kronor-legendaren om ”derbyt” i VM-kvartsfinalen.
– Det är alltid tuffa matcher, men samtidigt ska det passa Sverige ganska bra. De har inte fått hem spelare av den kalibern som Sverige har. På pappret är Sverige klart bättre, säger ”Sudden” i SVT:s VM-sändning.
– De ser nog på Sverige som en huvudmotståndare. Slår man Sverige i en turnering så är man ganska nöjd. Det kommer att vara ett tufft motstånd. Men då man tittar på lagen så ska det inte räcka till mot ett bra Sverige.

LÄS MER: Här är ALLT du behöver veta om hockey-VM 2019!

Får medhåll av Renberg

Sundin får också medhåll av SVT-kollegan och förre landslagskompisen Mikael Renberg, som menar att Finland bara blivit sämre och sämre ju längre VM hållit på.
– De har tappat allt eftersom i turneringen. Frågan är om de kan lägga in en högre växel i kvartsfinalen? Jag är tveksam till det, säger Renberg i SVT.

Hockey-VM, Tre Kronor
190518 Alexander Wennberg of Sweden celebrate with teammates after 1-1 during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Switzerland on May 18, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87947

Om det är någon i Finland som ska sänka Sverige så är det utan tvekan supertalangen Kaapo Kakko som överraskat de flesta i årets VM.
– Han är förmodligen deras bästa spelare och någon man måste se upp med. Man får ju hoppas att han gör sin sämsta match, säger SVT-experten och NHL-stjärnan Mika Zibanejad.

LÄS MER: Leif Boorks jättesågning av experten Roger Rönnberg – efter omtalade tjafset i SVT-studion

Grönborgs ilska mot SVT-profilen – efter förnedringen i hockey-VM