Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Finlands supertalang avslöjar att hans största idol är svensk

Finland går in i World Cup med högt självförtroende. Den stora anledningen är att man har fått se en framtida superstjärna födas till liv. För det senaste året har varit helt otroligt för 18-årige Patrik Laine.

Finländaren har under 2016 debuterat för A-landslaget, blivit Finlands yngste VM-spelare någonsin och även vald till VM:s mest värdefulla spelare i våras. Hajpen är enorm och i World Cup har Laine placerats i förstakedjan med uppgiften att leda Finland långt i Toronto.

Det cirkulerar en stjärnstatus runt honom som liknar en viss svensk. Och nu visar det sig att det även är en av Laines största förebilder.
– Zlatan är en av mina största idoler. Det är en karismatisk kille. Och jag följer Premier League noggrant och Zlatan extra mycket denna säsong, säger finländaren i en intervju med Sportbladet.

Men tonåringen tycker ändå inte att all uppmärksamhet runt honom är alltför jobbig.
– Visst skrivs det, och väsnas, om onödiga saker också. Men å andra sidan så är det bra, det finns många som det inte skrivs något om. Det gäller att försöka njuta av det och tänka positivt kring allt med media, säger han till Sportbladet.
– Nej, det är samma P Laine som det alltid har varit. Och det kommer aldrig att förändras oavsett om det blir segrar eller förluster i framtiden.

LÄS MER: 6 anledningar till varför Patrik Laine är Finlands nya superstjärna.

Se en 15-årig Patrik Laine här:

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.