FBK-stjärnan hyllas till skyarna efter orden om rivalen Joel Lundqvist – som precis alla älskar: ”All kredd till dig”

Färjestads säsong tog slut i kvartsfinalen.
Men nu hyllas laget enormt – för de fina orden till rivalen Joel Lundqvist.
– Han är en av de största vi haft, säger lagkaptenen Linus Johansson i C More.

Det blev en gastkramande kvartsfinalserie mellan Frölunda och Färjestad i SM-slutspelet. Många supportrar har kallat det den moraliska finalen, och trots att förväntningarna var skyhöga på förhand så var det ingen som blev besviken.

Frölunda vinnare

På onsdagen var det dags för den sjunde och avgörande matchen, på Färjestads hemmais i Karlstad. För Frölunda var det såklart en sportsligt viktig match, men för lagets supportrar var matchen speciell även av andra orsaker. Tidigare under året meddelade kaptenen och trotjänaren Joel Lundqvist att den här säsongen blir hans sista.

230329 Frölundas Joel Lundqvist och Färjestads Linus Johansson efter kvartsfinal sju i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 29 mars 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Hade Frölunda förlorat den sjunde och avgörande matchen hade Lundqvist därmed spelat sin sista match någonsin. Lundqvist klassas som Frölundas – och en av hela SHL:s – största någonsin, och det var även någonting som Färjestad tryckte på efter slutsignal. Frölunda vann matchen och tog sig vidare till semifinal, och trots Färjestads enorma besvikelse efteråt så visade man en fantastisk respekt mot Lundqvist, som man alltså mött för allra sista gången.

LÄS MER: Fina stödet till Janne Andersson och hårda kritiken mot beteendet i tv-studion: ”Det är skandalöst”

Otroliga hyllningen

När lagkaptenen Linus Johansson intervjuades av C More efter matchen så valde han plötsligt att leverera en superhyllning till sin rival.

– Jag tycker generellt att vi är rätt dåliga på att ge respekt i svensk hockey, till de som gör mycket. Så att Joel Lundqvist, en kille som har gjort Frölunda till vad de är, med vissa andra. Jag har stor, stor respekt för honom, säger han.
Han får sedan en fråga från Niklas Wikegård om Lundqvist varit en förebild genom åren.

– 100 procent. Han hade ju spelat i SHL i många år innan jag ens spelat i division ett. Jag har ju sett honom, följt honom. Han är inte bäst på att åka skridskor, han har inte bäst teknik, men han är där hela tiden. Jag gillar inte Frölunda, tro mig, men Joel Lundqvist är verkligen en av de största vi haft, kanske den största vi haft i SHL, med Johan Davidsson och Jörgen Jönsson.

230329 Färjestads Linus Johansson och Frölundas Joel Lundqvist efter kvartsfinal sju i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 29 mars 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Efter slutsignalen var även Färjestad-spelarna, trots sin besvikelse, noga med att krama om Lundqvist och gratulera honom till en fantastisk karriär. På sociala medier strömmar nu hyllningarna in till stjärnan.

”Vackert att säga såna saker precis efter du blivit utslagen. Hatten av, Linus!”, skriver en användare.

”Stort av Linus, all credd till honom! Ni kommer igen nästa säsong”, skriver en annan.

”Som frölundasupporter gillar man ju inte direkt Färjestad. Gillar definitivt inte Linus på isen.

Men denna intervjun… ALL respekt till Linus!”, skriver en tredje.

LÄS MER: Janne Andersson och Bojan Djordjic har nu träffats efter jättebråket: ”Det blev känslosamt”