FBK-backen tvingas bort – nu bekräftar han att fortsatt spel i en ligarival: ”Jag känner mig revanschsugen”

FBK-backen tvingas bort – nu bekräftar han att fortsatt spel i en ligarival: ”Jag känner mig revanschsugen”

Linus Arnesson får lämna Färjestad.
Nu bekräftar backen att karriären går vidare – i en SHL-rival.
– Jag känner mig väldigt revanschsugen, säger han till Hockeysverige.

Linus Arnesson lämnade Örebro för Färjestad för två år sedan med förhoppningar om ett SM-guld. Men i år blev det uttåg redan i kvartsfinalen efter hela 0-4 i serien mot Växjö Lakers, och i går kom dessutom beskedet att Färjestad gör stora förändringar i sin spelartrupp.

Får lämna

Sedan tidigare står det bland annat klart att poängkungen Marcus ”Lilliz” Nilsson återvänder till Karlstad, och för att frigöra utrymme så kom i går bekräftelse om att sex spelare får lämna. Linus Arnesson var en av de spelarna, och efter två säsonger med totalt 18 poäng på 96 matcher så har backen, som var lagkapten i Örebro innan han flyttade till FBK, gjort sitt i Karlstad.

201128 Färjestads Linus Arnesson inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Färjestad den 28 november 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Beskedet kom inte som någon överraskning för den defensivt skicklige backen.

– Det smög sig väl in mer och mer när man kände att man inte spelade lika mycket som innan. Då började jag fundera lite på min framtid. Vi har egentligen haft en dialog hela säsongen, kring om det skulle bli en förlängning eller inte, men i slutändan kände vi nog båda två att det var lika bra för mig att lämna, säger han till Hockeysverige.

”Får se vad som händer”

Arnesson är dock inte särskilt bekymrad, och är väldigt öppen med att det finns ett stort intresse för honom. Redan nu bekräftar han dessutom att det kommer att bli fortsatt spel i en ligarival till Färjestad.

– Jag får se lite vad som händer. Som jag sa innan känner jag mig väldigt revanschsugen och sugen på att få dra igång med ett nytt lag. Sen får vi se var det blir, men det kommer bli SHL, säger han.

210202 Färjestads Linus Arnesson under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Färjestad den 2 februari 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Arnesson känner ingen stress med att få klart med en ny klubb, utan menar att det bara är roligt med stora intresset.

– Med tanke på intresset känner jag mig hyfsad lugn. Det är klart det kan ändras, men det behöver inte vara klart igår, om man säger så.

LÄS MER: Superlöftet i tårar efter blytunga förlusten – kan nu ha gjort sin sista match för SHL-laget: ”Extra ledsen då”

Få våra nyhetsbrev!