Färjestadprofilen skogstokig även dagen efter SHL-matchen – här är nya jätteattacken: "Helt horribelt"

Färjestadprofilen skogstokig även dagen efter SHL-matchen – här är nya jätteattacken: ”Helt horribelt”

Ilskan har fortfarande inte lagt sig för Tomas Mitell.
FBK-tränaren är fortfarande rasande dagen efter förlusten mot Örebro.
– Det har inte lagt sig ett dugg. Så jävla irriterad, säger han till Wermlands-Tidningen.

I stridens hetta kan känslorna svalla över och uttalanden kan komma som man sedan ångrar. Men när man sedan får sova på saken så brukar de starka känslorna lägga sig – men så är absolut inte fallet med Färjestads tränare Tomas Mitell.

FBK-ilskan

Färjestad förlorade med 4-1 mot Örebro på torsdagskvällen och FBK-tränaren var rasande efter slutsignalen. Han riktade stark kritik mot domarteamet efter flera tveksamma utvisningar.
– Det blir lite parodi på det hela att man ska trilla som de gör, jag vet inte hur vi ska få bort de här filmningarna som det pratas om hela tiden när vi måste trilla för att få med utvisningar och det räcker att slå på benskyddet och trilla så är det en solklar trippning. Så ja, de får jobba på svensk hockey, sa han till C More efter matchen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Färjestad, SHL
221020 Färjestads Henrik Björklund deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Färjestad den 20 oktober 2022 i Örebro. Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN / COP 246 / JD0033

Men dagen efter den svidande förlusten har känslorna verkligen inte lagt sig. Mitell är fortfarande rosenrasande, kanske rent av ännu argare om det går.

LÄS MER: Niklas Wikegård sågas totalt – efter stenhårda kritiken mot SHL-domaren: ”Pinsamt agerande av honom”

”Horribelt”

Återigen riktar han enorm kritik mot domarnivån i SHL.
– Det har inte lagt sig ett dugg. Jag tittade på utvisningarna igår på vägen hem och såg dom i morse. ”Björkas” två är helt horribla, sen har vi enhandsslashingar eller vad man nu vill kalla det mot benskydden för Nygård och Pokka. Så jävla irriterad alltså, säger SHL-tränaren till Wermlands-Tidningen.
– Jag blir frustrerad, det är sjukt tråkigt att se och jag förstår inte hur dom har tänkt att vi ska spela. Det blir helt orimligt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tomas Mitell, Färjestad, SHL
220917 Färjestads tränare Tomas Mitell under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 17 september 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0170

Tomas Mitell får sedan frågan om svensk hockey börjar bli mer som fotboll, där spelare filmar mer ofta för att få till fördelar och lura domarna.
– Ja. Jag tycker att dom måste sluta ta för sånt där med en hand på klubban. Visst att det kan vara en tripping då och då om det träffar spetsen på skridskorna eller så får det vara ett ordentligt hugg. Men nu, vad är det för nivå?, säger han till lokaltidningen.

Vad tycker du om kritiken mot SHL-domarna? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Förre lagkamratens hjärtskärande hyllning till Börje Salming: ”Aldrig i mitt liv kunde jag föreställa mig det”