Färjestad vidare efter jättedrama – men superstjärnan kan lämna

Färjestad är klara för kvartsfinal efter ett jättedrama i den avgörande åttondelen mot Djurgården med 5-3. Men en av lagets största stjärnor kan snart vara ett minne blott i Karlstad.

Färjestad förlorade den andra matchen mot Djurgården efter sudden, men  hemma i ett kokande Löfbergs Arena skulle laget få revansch i en högdramatisk match. Vid ställningen 2-2 i den tredje perioden fick Djurgården ett mål bortdömt, vilket i sin tur bäddade för Färjestad. Med nio minuter kvar tryckte Milan Gulas in 3-2 till hemmalaget och slutresultatet skrevs till 5-3. Men matchhjälten Gulas kan vara på väg bort från klubben.

Enligt uppgifter till Expressen ska Färjestad inte ha de ekonomiska musklerna för att behålla tjecken, som ska tjäna runt 250 000 kronor i månaden. Gulas, som blir kontraktslös efter säsongen, agent Radek Hamr ska enligt samma källor till tidningen ha bjudit ut den 31-åriga forwarden till flera SHL-klubbar, vilket mycket väl kan tala för att Gulas stannar i Sverige.

Under sina fyra år i klubben har Gulas varit en av lagets främsta poängplockare. I år har forwarden stått för 33 poäng på 49 matcher och ligger på fjärdeplats i den interna poängligan.

LÄS MER: Så sänds SM-slutspelet och kvalet till SHL