Färjestad blixtvärvar efter stora chockbeskedet – här är nya NHL-meriterade nyförvärvet till FBK

Jonas Johansson chockade alla och lämnade utan att göra en enda SHL-match.
Nu agerar Färjestad omedelbart och har redan klart med ersättaren.
Och det blir återigen en NHL-meriterad målvakt som värvas in.

Det var i förra veckan som det stora chockbeskedet kom för Färjestad. Nyförvärvet och prestigevärvningen Jonas Johansson bröt kontraktet och lämnade laget utan att ha gjort en enda SHL-match.

Färjestad värvar

Målvakten ville istället ge NHL en ny chans och därför tvingades FBK till ny målvaktsjakt. Men det tog inte särskilt lång tid och nu agerar SHL-klubben omedelbart genom att värva in ersättaren omgående.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Färjestad, SHL
230329 Färjestads Remi Elie och Lucas Forsell deppar under kvartsfinal sju i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 29 mars 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0224

I dag blev det klart att den nya målvakten till Värmland är kanadensaren Max Lagacé. 30-åringen har spelat i farmarligan AHL hela den gångna säsongen och kommer närmast från Syracuse Crunch.

LÄS MER: William Karlssons underbara firande efter Stanley Cup-titeln får varenda hockeyälskares hjärta att smälta

20 NHL-matcher

Men även Lagacé är NHL-meriterad och kan visa upp 20 matcher i världens bästa hockeyliga för lagen Vegas Golden Knights, Pittsburgh Penguins och Tampa Bay Lightning. Nu ska han bilda målvaktspar med unge Carl Lindbom i FBK.
– Max är i samma profil vi sökt hela tiden. En kille som har varit med lite längre, som en lite mer erfaren målvakt som kollega till Carl. Max har varit just utanför NHL under ett antal säsonger och fått spela några matcher i ligan. Så kvaliteten finns där helt klart, säger sportchefen Rickard Wallin i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Max Lagacé, NHL
Boston Bruins goalie Max Lagace skates toward the bench at the NHL hockey team’s camp on Wednesday, July 15, 2020, in Boston. (AP Photo/Charles Krupa) MACK109

Flytten till Sverige och Karlstad blir faktiskt den allra första gången i karriären som Max Lagacé lämnar Nordamerika för spel i Europa. Varför det blev just Färjestad har en gammal FBK-bekantingen haft en roll i, nämligen Remi Elie som är god vän till målvakten.
– Jag har pratat en del med Remi Elie som spelade med er förra säsongen. Han älskade stället och hade bara gott att säga om allt och alla kring laget, säger nyförvärvet i sitt första uttalande.
– Jag har länge tänkt att det vore kul att spela i Europa. Jag har spelat med många svenska spelare genom åren och på något sätt har det alltid blivit så att jag umgåtts med dem.

LÄS MER: Mäktiga beskedet: Leo Carlsson och ytterligare två svenska talanger kan skriva historia i NHL redan nu

Färjestad har skrivit ett tvåårskontrakt med Lagacé och ser honom som en viktig pusselbit för den kommande SHL-säsongen då man siktar högt.
– Vi ser Max som en person som fortfarande är hungrig på att vilja utvecklas och vill försöka vinna saker tillsammans med oss, säger sportchefen Wallin.

Vad tycker du om Färjestads nyförvärv? Dela artikeln och säg din åsikt!