Färjestad bekräftar nu kontakt med stjärnsvensken – kan göra drömvärvning från NHL: ”Det känns bra”

Färjestad bekräftar nu kontakt med stjärnsvensken – kan göra drömvärvning från NHL: ”Det känns bra”

Färjestad jagar förstärkningar.
Nu bekräftar man intresse för NHL-svensken Marcus Johansson.
– Det känns bra, säger sportdirektören Rickard Wallin.

Efter många års väntan fick Färjestad, tidigare under våren, äntligen lyfte Le Mat-pokalen som svenska mästare. Man gjorde det efter en rysarfinal mot Luleå, och många har nu tippat FBK som en stormakt att räkna med under många år framåt.

Bekräftar kontakt

Och man ligger inte direkt på latsidan när det kommer till värvningar in. Under tisdagen kom beskedet att backstjärnan Theodor Lennström, som tillbringade våren i just FBK, bryter sitt kontrakt i KHL och har fått en kontraktsförslag från Färjestad.

Washington Capitals left wing Marcus Johansson (90) celebrates his goal with center Nicklas Backstrom (19) during the third period of an NHL hockey game against the Toronto Maple Leafs, Sunday, April 24, 2022, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)

Men klubben ska även ha in en ny stjärncenter, och det är ett minst sagt intressant namn det pratas om. Nu bekräftar nämligen klubben kontakt med NHL-svensken Marcus Johansson, som förra året spelade i Washington Capitals.

– Jag har pratat med Marcus och vi vet vart han står och han vet vart vi står. Det känns bra, säger Rickard Wallin till VF.

”Vi drömmer om det”

Färjestad är dock ärliga med att Johansson hoppas på fortsatt spel i NHL.

– Som jag förstått det har han ambitionen att spela kvar i NHL, det har han också kvalité för. Fram tills det kapitlet är avslutat är det rent hypotetiskt, men visst drömmer vi om att han kommer tillbaka till Färjestad och det vet han om, säger Wallin.

181006 Marcus Johansson of the New Jersey Devils during the press conference after the NHL Global Series match between Edmonton Oilers and New Jersey Devils on october 6, 2018 in Gothenburg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Marcus Johanssons bror, Martin, spelade i Färjestad förra säsongen – men har nu fått att lämna. Det kan vara ett problem för att få hem Marcus, menar Wallin.

– Visst har jag förståelse för att han kan vara besviken över att Martin inte fick stanna med tanke på att de drömt om att spela ihop. Samtidigt kan inte våra beslut påverkas av en enskild spelare, säger han.

LÄS MER: C More-profilens syrliga kritik – toksågar svenskstjärnans val i KHL: ”Det är ganska självklart…”