Fansens nya vackra hyllning till Tobias Forsberg – efter allvarliga skadan

Hela hockey-Sverige tänker på Tobias Forsberg.
När Leksand möter AIK i Tegera Arena under fredagen väljer klubbens fans att hylla sin allvarligt skadade spelare.
– Något mer blir det, de som kommer dit får se vad som väntar, säger Niklas Niva Sjöqvist, ordförande i Leksand Superstars, till Hockeypuls.

Det har gått åtta dagar sedan den otäcka olyckan inträffade. Leksands Tobias Forsberg brakade in i sargen i mötet med Almtuna och fördes till sjukhus i ambulanshelikopter.

Forsberg allvarligt skadad

Dagen efter stod det klart att forwarden flyttades till Akademiska sjukhuset i Uppsala med vad Leksand beskrev som ”allvarliga skador”.

Leksands Tobias Forsberg under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Modo den 4 november 2018 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Via klubbens hemsida meddelade agenten Michael Reander att Forsberg genomgått en nackoperation. Den ska, gladeligen, ha gått som planerad.

”Tobias nära och kära är rörda och enormt tacksamma över alla hälsningar, det stöd och den värme ni alla visat under det senaste dygnet. Det viktigaste nu är att Tobias kan lägga all sin kraft och energi på att återhämta sig och att hans närmaste anhöriga får lugn och ro för att stötta honom”, skrev Reander i ett pressmeddelande.

Hyllas i Leksand

Under den senaste veckan har flera klubbars spelare och supportrar, både i SHL och Hockeyallsvenskan, visat sitt stöd för Forsberg.

Och när Leksand möter AIK under fredagskvällen hemma i Tegera Arena planerar klubbens supportrar en manifestation.

HV71:s supportar med ett tifo för att hedra Leksands Tobias Forsberg under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 30 december 2018 i Örebro. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

I den 19:e matchminuten kommer det genomföras ett halsdukshav för att visa sin kärlek till Tobias Forsberg, meddelar Leksand Superstars ordförande Niklas Niva Sjöqvist.
Vi vill uppmärksamma människor om att när matchuret slår 19 i kväll är tanken att hela arenan ska ställa sig upp och hålla upp sina halsdukar. Sedan tar vi det därifrån. Något mer blir det, de som kommer dit får se vad som väntar, säger han.

”Många vill hjälpa till”

Sjöqvist säger vidare att han är rörd över alla de meddelanden som kommit in till familjen Forsberg. Klippet från matchen mellan Västerås och Södertälje har berört honom starkt.

Där höll fansen upp en banderoll som läste ”Kämpa Tobbe” som följdes upp med en stående ovation.
– Många, inklusive mig, är illa berörda av det som hänt Tobbe. Det känns fruktansvärt tråkigt. Jag ägnar mycket kraft och tanke åt Tobbe och hans familj just nu. Det vet jag att många gör. Funkar det att skicka positiv energi, om man tror på sånt, bådar det gott. Många vill hjälpa till, men vi får respektera familjens önskan om lugn och ro. Vi håller tummarna för Tobbe, säger han till Hockeypuls.

Alla våra tankar går till dig, Tobias!

LÄS MER: Agenten bekräftar: Backen kan lämna SHL-klubben – i kontakt med andra lag

Stortalangen lämnar SHL-klubben – här är forwardens nya klubb