Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Experterna eniga: Det är Sveriges bästa vapen i World Cup

Det är bara mindre än en månad kvar innan efterlängtade World Cup återvänder. Efter tolv års lång väntan blir det återigen hockeyfest i Kanada när åtta av världens bästa lag gör upp.

Sverige är en av guldfavoriterna och sitter på ett ruggigt farligt vapen, om man lyssnar till experterna. NHL har satt sina bästa experter på att ranka hockeylagens power play-spel och där har Tre Kronor hamnat i topp.
”Sverige hade tre av de tolv bästa poänggörarna i power play under den gångna säsongen i NHL. Det livsfarliga power play-spelet var en av anledningarna till att Sverige tog OS-silver i Sotji 2014”, skriver de i sin vinnarmotivering.

Tre Kronor gjorde 7 mål på 21 möjligheter i power play under OS i Sotji och experterna tror att Sverige blir lika farliga i numerärt överläge den här gången också.
– De har kraft från blålinjen i Erik Karlsson, Oliver Ekman-Larsson, Victor hedman och Anton Strålman. De kompletterar backarna med Nicklas Bäckström, Daniel och Henrik Sedin. Ingen i NHL har gjort fler än de 125 power play-poäng som Bäckström gjort senaste fyra säsongerna, säger en av NHL-experterna, Arpon Basu.

Power play-rankingen i World Cup:

8. Tjeckien
7. Finland
6. Team Europa
5. USA
4. Team Nordamerika
3. Ryssland
2. Kanada
1. Sverige

LÄS MER: Svenskt avbräck inför World Cup – här är ersättaren.

WorldCupSverigesBastaVapen

Foto: Bildbyrån.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig hockeynörd.

 

 

Läs mer om...