Expertens starka ord om Elias Pettersson – efter att ha bänkats i NHL: ”Det är bisarrt att se…”

Elias Pettersson satt på bänken när Vancouver blev överkörda av Las Vegas i helgen. Nu uttalar sig den respekterade experten Dan Murphy om svenskens situation.
– Det är bisarrt att se, säger han.

Den svenske stjärnan har haft en tuff start på säsongen. Det har bara blivit tre mål på 16 matcher för Elias Pettersson och 23-åringen har blivit hårt kritiserad borta i Nordamerika.

”Han saknar självförtroende”

Förra veckan räddade svensken poäng mot Anaheim Ducks med ett riktigt klassmål, men till helgen blev Pettersson placerad på bänken när Las Vegas stod för motståndet. En match Canucks förlorade med 4–7.

Den ansedda Canucks-experten, Dan Murphy, menar att det är en helt annan Elias Pettersson just nu än vad han är van att se.

– Han (Pettersson) saknar självförtroende. Det är bisarrt. Det är en speciell hockeyspelare och han måste hitta tillbaka dit, säger Murphy till hockeymagasinet ”Donnie & Dhali”.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks ahead of the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Dan Murphy menar också att Elias Pettersson är väl medveten om sin för närvarande svaga form, och att det tydligt går att se på isen.

– Han vet att han är mycket bättre egentligen. Man ser att självförtroendet inte riktigt finns där när han spelar. Och ett exempel är att han nu för tiden hellre dumpar ned pucken i offensiv zon i stället för att driva in med den.

Använder statistiken

Murphy arbetar nära Vancouver Canucks och har en regelbunden dialog med Elias Pettersson. Han nämner att svensken ofta tittar på statistik för att se vad han kan förbättra på isen.

– Vi har alla siffror och Elias Pettersson brukar stå och jämföra det han presterar i år med tidigare år. Han säger till exempel att han måste hitta sätt för att hamna i bättre positioner ute på isen.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Bänkningen kanske blir vändpunkten för Elias Pettersson. Dan Murphy tvivlar i alla fall inte på att svensken gör allt i sin makt för att prestera bättre.

– Det är en kille som alltid vill vinna och ge glädje till folk med hans spel. Han vill verkligen vara den som gör skillnaden, säger experten.

LÄS MER: Lucas Raymonds dundersuccé fortsätter – slog till med nytt mål inatt och toppar prestigefyllda poängligan

Få våra nyhetsbrev!