Expertens plötsliga hyllning till Elias Pettersson – efter alla sågningar: ”Tro inget annat, han är fortfarande…”

Sågad och ifrågasatt.
Men nu försvaras Elias Pettersson.
– Tro inget annat, han är fortfarande Vancouvers mest värdefulla spelare, säger experten Thomas Drance.

Det var höga förhoppningar på Vancouver Canucks inför säsongen, som på pappret har ett talangfullt lag. Men säsongsstarten har varit närmast katastrofal, med mängder av förluster, ett svajigt försvarsspel – och flera storstjärnor som inte alls kommit upp i nivå.

Nya hyllningen

En av spelarna som fått mest kritik är Elias Pettersson, som i somras skrev på ett nytt, lukrativt kontrakt med klubben – men som inte alls gått att känna igen under säsongsöppningen. Svensken har haft det det förtvivlat svårt med poängproduktionen, och tycks spela helt utan självförtroende. Bland Canucks-fansen har röster höjts om att förändringar behöver göras, särskilt på ledarsidan, men experter har även börjat lyfta ett finger för att det kan komma att göras trejder med stjärnor i laget. Så sitter Elias Pettersson säkert – eller kan han vara på väg bort från den enda klubb han representerat i NHL?

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson, left, of Sweden, and Brock Boeser celebrate Pettersson’s goal against the Dallas Stars during the second period of an NHL hockey game in Vancouver, British Columbia, Sunday, Nov. 7, 2021. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

The Athletic-skribenten Thomas Drance har nu rankat samtliga spelare i Canucks, och huruvida de faktiskt skulle kunna trejdas bort, och domen om Elias Pettersson är att han är fullständigt oåtkomlig för andra klubbar.

”Tro inget annat, Elias Pettersson är Vancouvers mest värdefulla spelare. Trots att han haft det tufft, så finns det 31 andra lag i NHL som skulle älska att få in en spelare som honom, som trots sin ålder redan visat att han kan producera offensivt, styra spelet i fem-mot-fem, och vara en nyckelspelare i powerplay”, skriver han.

”Det är extraordinärt”

Vidare skriver Drance att Petterssons värde inte påverkats nämnbart av den svaga säsongsstarten.

”Det han gjort under sina tre första säsonger överväger med råge hans svaga form nu. Pettersson har potential att vara stjärnan i en franchise, och det är inga tvivel om att lag skulle hugga på honom, och lätt se över de skadeproblem han hade förra året”.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson, of Sweden, lines up for a faceoff against the Minnesota Wild during the third period of an NHL hockey game, Tuesday, Oct. 26, 2021 in Vancouver, British Columbia. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Skulle Elias Pettersson dock trejdas bort skulle det vara en superbomb, menar Drance.

”Det är extraordinärt att en spelare med Petterssons skicklighet, produktion och potential ens når marknaden. Vad som än händer de närmaste månaderna, så är en trejd för Pettersson inte ett seriöst antagande”.

LÄS MER: Klingberg gjorde det som ingen annan lyckats med den här säsongen – stoppade McDavids sanslösa trend inatt

Få våra nyhetsbrev!