Erik Karlssons enorma succé i NHL och här är hans första ord efter alla flyttrykten: "Jag har varit..."

Erik Karlssons enorma succé i NHL och här är hans första ord efter alla flyttrykten: ”Jag har varit…”

Erik Karlsson spelar sin bästa hockey just nu.
Och omgärdas samtidigt av en hel del flyttrykten.
– Jag har varit med om det förut, säger han till Radiosporten.

Vilken fullständig succésäsong Erik Karlsson är mitt inne i just nu. Stjärnsvensken har bokstavligen öst in poäng och toppar backarnas poängliga i NHL överlägset än så länge.

Karlssons succé

Med otroliga 37 poäng, 12 mål och 25 assist, på 30 matcher är han dessutom topp 10 vad gäller samtliga spelare i NHL. Om han skulle fortsätta med sitt poängsnitt resten av säsongen så skulle han för första gången i karriären nå drömgränsen på 100 poäng.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
San Jose Sharks defenseman Erik Karlsson (65) reacts after scoring against Toronto Maple Leafs goaltender Erik Kallgren (50) during overtime period of an NHL hockey game in San Jose, Calif., Thursday, Oct. 27, 2022. (AP Photo/Godofredo A. Vásquez) SJA120

32-åringens bästa NHL-säsong hittills är från 2015-16 med Ottawa Senators då det blev imponerande 82 poäng på 82 matcher.
– Jag trummar på helt okej, sen har vi väl inte spelat så jättebra som jag hoppats på den här säsongen. Men bara försöka hålla i det, säger han själv om drömsäsongen i en intervju med Radiosporten.
– Det är väl helt okej. Men samtidigt har målen i ligan gått upp så det är väl svårt att jämföra med tidigare år. Men det känns bra och vi spelar mer offensivt än tidigare år.

LÄS MER: Här gör 50-årige Jaromir Jagr sensationell comeback – håll i hatten när du får reda på hur det gick för ikonen

Byta NHL-lag?

Karlsson nämns redan nu som en stark kandidat till åtråvärda Norris Trophy-pokalen som ligans bästa back. Men mitt under succésäsongen så omgärdas stjärnsvensken av rejäla flyttrykten också.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Hittills har det spekulerats om både Ottawa Senators och Florida Panthers samt även Edmonton Oilers. Erik Karlsson har tidigare haft just Ottawa Senators som klubbadress och är just nu inne på sin femte säsong med San Jose Sharks.

LÄS MER: NHL-lagens okända kupp för att locka Börje Salming till Nordamerika – avslöjar allt om svenskens storhet

Nu berättar han för första gången med egna ord om flyttryktena runt om honom.
– Nä, det är väl en del av businessen. Men det är inget som påverkar eller stör mig, jag har varit med om det förut och vet hur det funkar, säger han i radiointervjun.

Vilket lag vill du se Erik Karlsson i? Dela artikeln och säg vad du tycker!