Erik Karlsson toksågas nu i Nordamerika – efter nya jättefloppen: ”Gör er av med honom!”

Erik Karlsson hade en blytung natt.
Sharks förlorade mot Golden Knights – och nu sågas svensken stenhårt.
”Han kommer drömma mardrömmar i natt”, skriver The Athletic-journalisten Jesse Granger.

Det var 2018 års allra största bytesaffär i NHL. Efter flera framgångsrika år i Ottawa Senators, där Erik Karlsson vann flera Norris Trophies, lämnade svenskstjärnan för San Jose Sharks.

Nya floppen i natt

Men… det har inte gått som förväntat. Erik Karlsson skrev på ett monsterkontrakt, och är nu inne på sin andra säsong med klubben.

Vegas Golden Knights right wing Reilly Smith (19) reaches for the puck over San Jose Sharks defenseman Erik Karlsson (65) during the second period of an NHL hockey game in San Jose, Calif., Sunday, Dec. 22, 2019. (AP Photo/Jeff Chiu)

Den första blev till stora delar förstörd av skador – och i den nuvarande så befinner sig ”Hajarna” i en djup kris. I natt förlorade man med Vegas Golden Knights och Sharks ligger nu sist i sin division.

Sågas stenhårt

Och för Erik Karlsson är det minst lika tungt. Svensken noterades inte för några poäng i natt, var inne på två av baklängesmålen i 1–3–förlusten – och sågas nu stenhårt i Nordamerika. Inte minst för att han två gånger under matchen blev borttrollad av forwarden Reilly Smith, varav det en gång ledde till mål.

”Erik Karlsson kommer drömma mardrömmar om honom i natt”, skriver The Athletic-journalisten Jesse Granger.

Foto: Skärmdump/Twitter

Och bland Sharks-supportrarna är domen än hårdare.

”Jag kommer ihåg när Erik Karlsson var bra. Det var fina dagar”, skriver en användare.

”Kan vi snälla bara göra oss av med Erik Karlsson snart!?”, skriver en annan.

”Såväl Erik Karlsson som Sharks kommer tillbringa de nästa 7,5 åren med att ångra att de skrev kontraktet. Laget är i stort behov av en total ombyggnad”, skriver en tredje.

Se höjdpunkterna här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!