Erik Karlsson slår tillbaka mot ryktena från Nordamerika under hockey-VM – berättar nu sanningen: ”Så är det i Kanada”

Erik Karlsson har lett Tre Kronor till en drömstart på hockey-VM.
Men samtidigt har han omgärdats av rykten från Nordamerika.
– Det är så det funkar i Kanada, de gillar att hitta på, erkänner Karlsson.

Tre Kronor är en av guldkandidaterna i årets hockey-VM. Mycket tack vare NHL-stjärnorna Victor Hedman, Rasmus Dahlin och Erik Karlsson som tackat ja till landslagsspel och följt med till turneringen i Tjeckien.

Karlsson i VM

Karlsson har fått äran att agera lagkapten för svenska landslaget och hittills har det blivit en drömstart med fyra raka segrar i gruppspelet. Extra skönt för 33-åringen som kommer från en tuff säsong i Nordamerika.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, hockey-VM
240515 Erik Karlsson of Sweden speaks with media after a practice session during the 2024 IIHF Ice Hockey World Championship on May 15, 2024 in Ostrava. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0581

För ett år sedan bytte svenske NHL-stjärnan från San Jose Sharks till stjärnfyllda Pittsburgh Penguins med det stora målet att jaga Stanley Cup-pokalen. Men så blev det inte alls då Penguins missade slutspelet helt och hållet.

Rykten i NHL

För Karlssons del blev det 44 poäng på 64 matcher men nyligen drogs han in i oväntade rykten från Nordamerika. Där den regerande Norris Trophy-vinnaren kopplades ihop med spekulationer om en återkomst till sitt tidigare lag Ottawa Senators.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, hockey-VM
240510 Erik Karlsson of Sweden at a practice session during the 2024 IIHF Ice Hockey World Championship on May 10, 2024 in Ostrava. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0572

Men det stämmer inte alls, enligt Erik Karlsson.
– Det är så det funkar i Kanada. Jag spelade ju där länge så jag vet lite hur spelet fungerar. De (medierna) har väldigt mycket saker att prata om varje dag eftersom de har mycket sändningstid men väldigt få saker att faktiskt diskutera, säger Tre Kronor-stjärnan i ett uttalande.
– De gillar att hitta på scenarion och det är bara så det är. Det är inte något som jag någonsin tittar på eller oroar mig kring, säger han. 

LÄS MER: Jätteilskan i Finland efter dunderfiaskot i hockey-VM – enorma sågningen av de finska lejonen: ”En historisk förnedring”

”Världens bästa Karlsson”, som han ofta kallas, spelade nio NHL-säsonger och 627 matcher för Ottawa Senators innan han lämnade 2018. Sammanlagt har det blivit otroliga 805 poäng på 984 matcher i NHL och med det är han den näst bästa svenske backen genom tiderna, efter ikonen Nicklas Lidström.

Vad tycker du om ryktet kring Erik Karlsson? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev