Erik Karlsson får hela hockeyvärlden att bryta ut i asgarv – med de skönaste orden om sin framtid

Erik Karlsson får hela hockeyvärlden att bryta ut i asgarv – med de skönaste orden om sin framtid

Erik Karlsson bekräftar nu att han vill lämna San Jose Sharks den här sommaren.
Samtidigt får han hela världen att brista ut i asgarv – med de skönaste orden om sin framtid.

Flyttryktena omgärdade Erik Karlsson redan i våras. Han har gjort makalös succé i San Jose Sharks, och när det tidigt stod klart att laget inte skulle ha något med slutspelet att göra, så kom direkt rykten om att lag är intresserade, och Karlsson var själv öppen för att gå till ett lag som utmanar om titeln.

Orden om en flytt

Karlsson fullföljde dock säsongen med Sharks, och vilken succé det blev. Svensken blev den första backen på 30 år att nå 100 poäng i ligan. Och direkt så tog ryktena fart igen. Sharks kommer gå in i en rejäl ombyggnadsfas och då är det av yttersta vikt att man blir av med en del av Karlssons enorma lön. Svensken är en av de bäst betalda spelarna i ligan, och den gångna säsongen visade han att han förtjänar det.

San Jose Sharks defenseman Erik Karlsson (65) reacts after a penalty was called against the Calgary Flames in the first period of an NHL hockey game Sunday, Dec. 18, 2022, in San Jose, Calif. (AP Photo/Josie Lepe)

Samtidigt som Sharks sägs vara villiga att få igenom en trejd, så öppnar nu Erik Karlsson själv upp om sin framtid. Och han är öppen med att han är redo att ta nästa steg.

– Det kan gå fort när det väl händer, men för dagen är inget beslut nära. Jag har bra kontakt med Sharks general manager Mike Grier och förstår till fullo hans situation. En trejd måste fungera också för Sharks. Så är det ju, säger han till Expressen.

LÄS MER: Erik Karlssons första ord om NHL-flytt – avslöjar nu sanningen om framtiden: ”Vi vet alla om det”

Helsköna skämtet

Erik Karlsson har länge varit en av världens bästa backar, men han har aldrig spelat i ett NHL-lag som på allvar utmanat om en Stanley Cup. När han spelade i Ottawa Senators bar han laget så sina axlar, och San Jose Sharks satsning rann snabbt ut i sanden, och sedan ankomsten dit har laget aldrig varit nära att utmana. Erik Karlsson är sugen på Stanley Cup, helt klart – och när han pratade om inför NHL Awards den här veckan så fick han hela hockeyvärlden att bryta ut i asgarv.

Foto: Twitter

Karlssons tidigare lagkamrat i Ottawa, Mark Stone, vann för någon vecka sedan Stanley Cup med Vegas Golden Knights. Karlsson är bjuden på Stones fest – och där är han tydlig med att han kommer undvika en sak som brukar innebära otur inom hockeyvärlden.

– Jag ska på gå på ”Stoneys” vinnarfest, och jag kommer inte röra bucklan. Liksom, helvete!, säger han, vilket rev ner stora skratt. 

LÄS MER: Henrik Lundqvist invald i Hockey Hall of Fame – nya hyllningsfilmen till ikonen kommer ge dig gåshud