Elias Petterssons stora revansch i natt – efter stenhårda sågningen av sig själv(!)

Elias Pettersson har haft ett par tunga matcher – och sågat sig själv.
I natt gick han att känna igen.
Svensken gjorde två framspelningar i storvinsten mot Nashville Predators.
– Han var mycket bättre ikväll, säger tränaren Travis Green.

Det var i en match mot Boston Bruins, förra veckan, som Elias Pettersson tacklades sent in i sargen – och smällen tog. Svensken kunde dock fullfölja matchen, men var hämmad och lämnade isen poänglös.

Sågade sig själv

Han missade matchen därpå, men var tillbaka i helgens möte mot Calgary Flames, men lämnade på nytt isen poänglös och var självkritisk efteråt.

– Jag är van att bli hårt uppvaktad numera, men i dag blev jag kanske lite mer frustrerad än vanligt och så ska jag inte uppträda. Det är inte min stil. Jag måste bara fokusera på vad jag kan prestera och inte vad motståndarna gör. Så det är något jag måste lära mig, sa han.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
190519 Elias Pettersson of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

I natt, mot Nashville Predators, var han dock tillbaka på spelhumör – och då trillade poängen in som vanligt. Svensken spelade, i powerplay, snyggt fram till Brandon Sutter som kunde peta in pucken fram till 2-0 i ett öppet mål.

Ny succé inatt

Direkt i den andra perioden så trodde alla att det var Petterssons tur att hamna i målprotokollet då han turligt fick ett skott på sig, som sedan studsade hela vägen in i mål. Målet betydde 4-0 – men efter matchens slut så gick NHL ut med beskedet att målskytten ändrats till Tanner Pearson, och Elias Pettersson fick alltså nöja sig med två assist i matchen.

Elias Pettersson
Nashville Predators centre Mikael Granlund (64) tries to get past Vancouver Canucks center Elias Pettersson (40) during first-period NHL action in Vancouver, British Columbia, Monday, Feb. 10, 2020. (Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

Canucks vann till sist med 6-2, och befäster sin position som etta i NHL:s Pacific-division. Efteråt hyllades Pettersson av sin tränare, Travis Green.

– Han var mycket bättre ikväll än senast. Jag tror att han kände sig bättre även om han fortfarande nog har känning efter den där smällen i förra veckan. Men han rörde sig bättre nu och kontrollerade pucken väl, så jag är väldigt nöjd med hans insats, säger han enligt Expressen.

Se höjdpunkter här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!