Elias Petterssons nya supermål – hyllas stort efter jätteskottet: ”Han mosar pucken”

Elias Pettersson har gjort det igen.
Mot serieledande Washington Capitals bombade han in ett monsterskott i första krysset.
Med det blev han stor hjälte när Canucks skrällvann på bortaplan.

Elias Pettersson gjorde tre poäng för sitt Vancouver Canucks mot Nashville Predators. Svensken hade dessförinnan ”bara” gjort två poäng på tre matcher – men nu ser han onekligen ut att ha hamnat i ett flow igen.

Nya supermålet

I den svåra bortamatchen mot serieledande Washington Capitals så visade han upp sitt patenterade superskott. Det var i den första perioden, och i underläge 0–1, som Canucks fick chansen att spela fem mot tre.

Foto: Skärmdump/Viafree

När en Capitals-back dessutom tappade en klubba så kunde man inte stå emot. J.T. Miller spelade pucken till Elias Pettersson som i favoritposition, fri till höger i offensiv zon, bombade upp pucken i det första krysset.

Hyllas stort

Pettersson hyllades efter målet stort på sociala medier.

”Titta på höfterna och klubbhastigheten hos Pettersson på det här skottet. Det här är verkligen brutalt. Han mosar den där pucken”, skriver Twitter-profilen Buccigross på Twitter.

Foto: Skärmdump/Viafree

Målet blev dessutom avgörande då matchen slutade 1–1 – efter jättespel av Jacob Markström i Canucks-målet, som räddade hela 32 skott i tre perioder plus övertid. Markström räddade där hela sju raka straffar, och Bo Horvat kunde då skjuta två poäng till Canucks.

Se Petterssons drömmål här:

Dela för att hylla Elias Pettersson!