Elias Petterssons nya mäktiga straff i natt – sedan lackar Markström ur fullständigt

Elias Pettersson bjöd på ännu en mäktig straffvariant i natt.
Men det räddade ändå inte Vancouver Canucks från total förnedring.
När laget tappade hela 5-1 till 6-5-förlust efter straffläggning mot Washington Capitals.

När Vancouver Canucks ledde med hela 5-1 mot Washington Capitals med mindre än en sekund kvar av andra perioden trodde alla att det var klart. Men sedan började det enorma raset i natt.

Elias Petterssons mäktiga straff

Under den tredje perioden hämtade nämligen Capitals upp till 5-5 efter en bragdupphämtning och tog dramat till straffavgörande. Då klev succéspelaren Elias Pettersson fram igen.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
Elias Pettersson, Vancouver Canucks. FOTO: Twitter

Svenske genombrottsmannen hade redan under ordinarie tid gjort sin tredje fullträff för säsongen och totalt 11 poäng på 10 matcher. I straffläggningen bjöd Pettersson på ännu en mäktig straff för att lura motståndarmålvakten Ilya Samsonov helt och hållet.
”Det där är inte rättvist”, skriver Sportsnet i en hyllning till svensken.

Jacob Markströms tokilska

Då trodde Vancouver Canucks-fansen på nytt att man vunnit matchen. Men sedan klev en annan svensk i Nicklas Bäckström fram i den sista straffomgången och avgjorde allt när han sköt in segermålet stolpe in bakom Jacob Markström.

Jacob Markström, Vancouver Canucks
Jacob Markström, Vancouver Canucks. FOTO: Viaplay

Canucksmålvakten tappade det sedan fullständigt efter förlusten och knäckte klubban över låret i rent raseri. Han kunde verkligen inte förstå hur laget tappat 5-1 till förlust med 6-5.