Elias Petterssons nya hjälteinsats i natt – stor poängsuccé i galna målfyrverkeriet

Vancouver Canucks fortsätter att övertyga.
Elias Pettersson likaså.
Svensken gjorde tre nya poäng när kanadensarna säkrade sjätte(!) raka segern i natt.

Vancouver Canucks hade halkat efter i kampen på slutspelsplatser när någonting, i mitten av december, hände. Kanadensarna har börjat rada upp segrar, och man inledde det nya året precis som man avslutade det – med ännu en seger.

Elias nya succé

I natt vann man en fullständigt galen match mot Chicago Blackhawks, där de båda svenska målvakterna Jakob Markström och Robin Lehner tillsammans släppte in hela tolv(!) mål. Men det var en annan svensk som – som vanligt – var i händelsernas centrum.

Elias Pettersson jublar efter målet mot Chicago. Foto: Skärmdump/Viafree

Elias Pettersson gjorde nämligen tre poäng i matchen som Canucks vann med hela 7–5. Svensken hade en passningspoäng fram till Canucks 1-0-mål, och gjorde senare i matchen, efter att Blackhawks ett tag varit i ledning med 4–2, det viktiga kvitteringsmålet till 4–4.

Gjorde viktiga poäng

Pettersson hade dessförinnan även haft en passningspoäng till Quinn Hughes 3-4-reducering. Blackhawks hade alltså en tvåmålsledning i matchen, och lyckades även kvittera till 5-5 med sex minuter kvar av matchen.

Vancouver Canucks center Elias Pettersson (40) fights for control of the puck with Chicago Blackhawks defenseman Connor Murphy (5) during the second period of an NHL hockey game Thursday, Jan. 2, 2020, in Vancouver, British Columbia. (Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

Men Robin Lehner fick kapitulera ytterligare och segermarginalerna skrevs till sist till hela 7-5. Elias Pettersson har nu noterats för makalösa 44 poäng på 41 matcher, samtidigt som Canucks befäster sin position i toppen av sin division, på en slutspelsplats.